3 razloga zašto je rodiljni dopust dobar za vašu karijeru

Beba je na putu, a vi ste nadam se napravile dobru strategiju porodiljnog dopusta.

Rodiljni dopust kao karijerni alat

Osim ako niste probile stakleni strop, iako to nije nikakva garancija profesionalnog zadovoljstva, i vraćate se vrlo brzo na posao, moja preporuka je da iskoristite barem 6 mjeseci rodiljnog dopusta jer bi vam to moglo pomoći u karijeri iz sljedećih razloga:

1. Pogled iz druge perspektive

Naravno da ćete se isključiti od posla, osobito na početku i ako vam je to prvo dijete. Ali vaša podsvijest sigurno neće i to nije nužno loše. Sve odnose, situacije koje ste dok ste radili promatrali ste iz druge perspektive. Sad ste u “drugoj galaksiji” i sagledajte ih iz tog kuta. To vam je odlična prilika da se spremni vratite natrag.

2. Vrijeme za osobni i profesionalni razvoj

Znam sve, kakvo vrijeme, osobito ako vam je to prvo dijete….Ali vi ste ambiciozna žena kojoj će ubrzo dosaditi pelenje, bljuckanje, hranjenje 24 sata na dan. Trebat će vam malo vremena za sebe. Ako vam čitanje stručne literature ne dolazi u obzir, čitajte knjige. Jer to je jedino vrijeme koje zapravo imate u životu za čitanje. Kad se vratite u stvarni život i kad vas rutina ubaci u svoj žestoki tempo, čitanje je luksuz koji si većina ne može dopustiti.

3. Pokrenite vlastiti biznis!

Mnoge žene iz korporativnog svijeta imaju ideje za vlastiti biznis. Ali ne stignu detaljnije o njima razmišljati dok rade. Zato je ovo sad ili nikad! Women in Adria je rezultat mog trećeg porodiljnog dopusta, Danijela Iveljić je na drugom porodiljnom dopustu otvorila računovodstveni servis koji danas ima četvero zaposlenih, Mirta Škaljac je tijekom rodiljnog dopusta posložila temelje vlastitog konzultantskog biznisa, Suzana Mišić je na rodiljnom dopustu pokrenula vlastitu tvrtku Luster…..

Sretno!

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -