4 stvari koji morate znati kako biste biznis pretvorili u „posao iz snova“

Za mnoge je „posao iz snova“ biti sam svoj šef i to neovisno u kojem području. Najvažnije je da ne postoji nadređena osoba. No, osobama koje su sami svoji šefovi to se i ne čini tako. Osobito onima koji su tek pokrenuli biznis.

Kako biznis pretvoriti u “posao iz snova”?

Suzan Bond, koja se bavi coachingom poduzetnika, savjetuje kako svoj biznis pretvoriti u „posao iz snova“.

1. Očekujte da će se vaša očekivanja promijeniti

Pokrenuli ste biznis i shvatili da to nije ono što ste očekivali od svog posla? Posao vam je vrlo težak? Ako ste se željeli riješiti šefa, sada umjesto jednog imate nekoliko – i to u obliku klijenata. Svakog sa svojim zahtjevima.

Dok je imati kontrolu nad svime u poslovnom svijetu uzbudljivo, istovremeno je i paralizirajuće. I zato nakon početne euforije, smatrate da ste pogriješili.

Ako ne savladaju odmah sve vještine koje su potrebne za uspješno poslovanje, poduzetnici počinju sumnjati u sebe. No, Bond ističe kako je ta anksioznost sasvim normalna i privremena. Mnogi su kazali kako nakon savladavanja tih početnih vještina, svoj biznis ne bi prodali ni za što na svijetu.

S vremenom ćete naučiti postavljati prioritete i vrijednosti, te cijeniti svoj posao.

2. Štedite i pripremite se za vožnju po neravnom putu

Za izgradnju dobrog biznisa potrebno je neko vrijeme. Možda vaši prvi klijenti ili projekti neće biti idealni.  Ako ste tek pokrenuli biznis, možda ćete plaćati dugove sporije nego što to želite, sve dok ne izgradite čvrstu financijsku osnovu. No, tu vam možete pomoći  ako imate gotovinu.

3. Čvrsto se oslonite na vašu snagu i prednosti

Pokretanjem biznisa mnogi se po prvi puta susreću s prodajom, ali i drugim novim vještinama.

Isprobavate niz metoda, no sve neće biti uspješne.  Iako postoje neki općeniti savjeti za uspješno poslovanje, te specifične strategije variraju od osobe do osobe. Stoga odvojite vrijeme i razmislite u čemu ćete uživati i počnite to primjenjivati. Prepoznajte svoje prednosti i koristite ih. I samo zato što sve sada ovisi o vama, ne znači da morate sve sami obavljati. Ako u nečemu niste dobri, koristite usluge outsourcinga za to.

4. Uzmite vremena da upoznate sebe (ponovo)

Osobi koja počinje raditi kod kuće treba dati vremena da se pronađe u tom radu. Više ne postoji radno vrijeme od 9 do 5.

I zato nemojte biti razočarani u sebe ako sve ne izgleda onako kako ste očekivali. Radi se o tome da smo svoje zamišljanje „posla iz snova“ izrabili do te mjere da je razočaranje neizbježno.

No, tu situaciju još uvijek možete ispraviti. Kada shvatite koje su vaše glavne prednosti i kako izvući maksimum iz sebe, vaš posao će biti blizu ostvarenja „posla iz snova“.

Foto:  Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više