Savjeti Olimpijaca koji nam mogu koristiti i u poslovnoj karijeri

Zimske olimpijske igre u Pyeongchangu u Južnoj Koreji započele su 9. veljače i trajat će do 25. veljače 2018. godine.

Tijekom ovako velikih natjecanja koje prati pola zemaljske kugle, važno je, osim fizičke spreme, imati i psihološku. Biti psihički jak često je presudnije od fizičke snage, što su brojni profesionalni sportaši dokazivali tijekom godina.

Četiri američka Olimpijca i Olimpijke za CNBC Make It otkrili su koji su su im stavovi pomogli tijekom njihovih profesionalnih karijera. Ova četiri sportska savjeta mogu nam iznimno koristiti i u poslovnoj karijeri.

Teška vremena su neizbježna

18-godišnjem klizaču Nathanu Chenu, ove Olimpijske igre bile su klizački debi. On je namjlađi klizač SAD-a na Olimpijskim igrama još od 1966. godine. Chen je izjavio da su u sportu teški trenuci neizbježni i da, kako bismo dogurali do cilja, moramo proći i kroz manje lijepe periode. Baš kao i u životu!

Vi imate kontrolu nad vašim uspjehom

uspjeh u sportu

Amy Purdy je 38-godišnja predstavnica SAD-a u snowboardingu, a osim ovog sporta, bavi se još plesom i trčanjem te je poznata kao model. Zbog svega nabrojanog, teško možemo povjerovati u njezinu izjavu da „nije rođena s predispozicijama sportašice.“ Ipak, Purdy Paraolimpijka koja je izgubila obje noge i koja nije postala profesionalna sportašica sve do 30. godine.

„Ne možemo promijeniti početak svog života, ali možemo kraj“, naglasila je u jednom intervjuu.

Budite sami svoji navijači

26-godišnja Alex Rigsby, igračica hokeja na ledu, smatra da je od ključne važnosti vjerovati u sebe i u trenucima kada drugi ne vjeruju. Najbolji savjet koji može dati drugima jest „budite sami svoji navijači“, čak i kada doživljavate neuspjehe jer će tada uspjeh zagarantirano doći.

Isključite buku

Klizačica Ashley Wagner savjetuje svima da na putu do cilja „isključe suvišnu buku.“ Na što točno misli? Na mišljenja i stavove drugih koji su neizbježni i koji će nas ponekad pokušati odgovoriti od našeg cilja i skrenuti sa zacrtanog puta. Ashley smatra da bismo trebali poslušati savjete samo nekolicine najvažnijih ljudi, a ostale jednostavno zanemariti.

Foto: Pexels/Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Mazalin izvršna direktorica

Dok javno zdravstvo guše liste čekanja, u fokus dolaze privatne klinike

Centar za žensko zdravlje, pružatelj usluga vrhunske kvalitete s više od 10 priznanja NajDoktor, poliklinika u koju se pacijentice uvijek vraćaju...