9 najbogatijih žena koje su same stekle bogatstvo

Na Forbesovom popisu milijardera ove se godine našlo 190 žena, međutim, one taj novac nisu same zaradile, već su ga naslijedile. Zato je Forbes sastavio novi popis, ovog puta za žene koje su same stekle svoje bogatstvo.

Najbogatije poslovne žene u Americi

Ove najbogatije poslovne žene u Americi, u dobi od 32 do 69 godina, zajedno vrijede 9,7 milijardi američkih dolara.

Sara Blakely

Sara je osnivačica tvrtke Spanx, koja proizvodi donje rublje, traperice, hlače, grudnjake i slično. Sara je još 2012. godine bila proglašena najmlađom poduzetnicom milijunašicom prema Forbesu te jednom od 100 najutjecajnijih ljudi. Sjedište tvrtke je u Atlanti, a brand Spanx danas se može naći u više od 50 zemalja širom svijeta. Dosad je zaradila milijardu američkih dolara.

Sophia Amoruso

Sophia Amoruso je osnivačica i vlasnica Nasty Gal, tvrtke koja se bavi online prodajom ženske odjeće, uključujući modernu i vintage odjeću, obuću i pribor za mlade žene. Njena se vrijednost procjenjuje na 280 milijuna dolara.

Diane Hendricks

Diane Hendricks je vlasnica Hendricks holdinga, koji uključuje opsežan i raznolik portfelj američkih i međunarodnih tvrtki. Uz to je i predsjednica tvrtke ABC Supply Co. koju je osnovala sa svojim pokojnim suprugom Kenom Hendricksom. Također je i filmska producentica i filantropkinja. Njeno bogatstvo se procjenjuje na 4,9 milijardi dolara.

Kathy Ireland

Američka glumica, manekenka, autorica i poduzetnica Kathy Ireland vlasnica je web stranice Kathy Ireland Worldwide (kiWW), a ima i svoj poslovni i zdravstveni program Worldwide Business with Kathy Ireland. Smatraju je jednom od najutjecajnijih ljudi u svijetu mode, a „vrijedi“ 360 milijuna dolara.

Meg Whitman

Meg Whitman je predsjednica i izvršna direktorica poduzeća Hewlett Packard. Meg ima diplomu sa Sveučilišta Princeton i MBA diplomu sa Sveučilišta Harvard. Dosad je zaradila 2,1 milijardu dolara.

Toni Ko

Južnokorejka Toni Ko je glavna kreativna direktorica i vlasnica brenda sunčanih naočala PERVERSE, te osnivačica NYX kozmetike koju je prodala 2014. godine  L’Oréalu. Njen brand je težak 260 milijuna dolara.

Katrina Lake

Katrina je osnovala Stitch Fix, uslugu za zaposlene žene u pokretu kako bi im pomogla u traženju stylinga da se osjećaju i izgledaju bolje svakog dana. Dosad je zaradila 120 milijuna dolara.

Dorothy Herman

Pravim imenom Dorothy D’Ambrosio,  poznatija kao Dottie Herman,  predsjednica je i izvršna direktorica Douglas Ellimana, njujorške tvrtke koja se bavi posredovanjem nekretninama s više od 80 ureda diljem Amerike, a „vrijedi“ 270 milijuna dolara.

Liz Elting

Liz Elting je suosnivačica TransPerfect, tvrtke za pružanje jezičnih usluga i tehnoloških rješenja. Sjedište tvrtke je u New Yorku, ima više od 3500 zaposlenika i više od 90 ureda u gradovima diljem svijeta. Liz je osvojila brojne nagrade za poduzetnike, a usredotočila se na razvoj ženskih poslovnih lidera. Njeno bogatstvo procjenjuje se na 390 milijuna dolara.

Foto: Women in Adria – službene stranice

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žene u trgovini 2024

Ustati ili odustati – saznali smo kako se žene u retailu...

Ovo je još jedna od onih industrija u kojima su žene podzastupljene, no kad se nađete na važnim pozicijama, pred svim...
- Advertisment -