Pečene punjene paprike – obožavani ljetni klasik na nešto drugačiji način!

Rijetko koje jelo miriše na ljeto kao punjene paprike! Ovaj obožavani ljetni klasik vrlo je jednostavan za pripremu, a iako zahtjeva malo više vremena svakako se isplati jer – tko ne voli punjene paprike?


Pročitajte još: Morate isprobati ovu najslasniju pizzu ikad!


Većina ljudi već ima neki svoj recept prema kojem prave ovo jelo, a možda su ga pokupili od svojih baka. No, zašto ne bi napravili malo zaokret i probali nešto drugačije? Ako ste ih cijeli život kuhali, pečenje paprika u pećnici moglo bi promijeniti sve što ste ikad mislili o ovom jelu i navesti vas da ga zavolite još i više!

Pečene punjene paprike:

10 crvenih, žutih i zelenih paprika
500 grama mljevenog mesa
1 šalica kuhane riže
2 glavice luka
mrkva
4 rajčice
2 dcl umaka od rajčice
1,5 dcl vode
1 žličica mljevene paprike
sol, papar
svježi peršin

punjene paprike

Na malo ulja pirjajte sitno sjeckani luk i mrkvu. Kada je gotovo, dodajte ih mesu zajedno s rižom, soli, paprom, dimljenom paprikom i sjeckanim peršinom. Sve dobro umijesite.

Paprike operite, maknite im peteljku te im očistite unutrašnjost. Punite ih smjesom do vrha, a po želi vratite peteljke za ukras. Poslažite ih okomito u dublju posudu za pečenje.


Pročitajte još: Kolač koji vraća u djetinjstvo: Znate li kako se rade klasični čupavci?


Rajčice usitnite u blenderu ili štapnim mikserom dok se ne pretvore u tekućinu. Dodajte im umak od rajčice, vode, začine po želji i malo maslinovog ulja. Umakom prelijte sve paprike. Paprike bi trebale biti potpuno prekrivene umakom (ako nisu, napravite još malo umaka pa dodajte).

Paprike pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva jedan sat. Zatim maknite foliju i pecite još 35 minuta na 200 stupnjeva. Na kraju posipajte s malo sjeckanog peršina.

Foto: Instagram/@l.karetnikava,@dari.says.hi

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zagreb seo summit

Zagreb SEO Summit 2024.: Najveći SEO događaj godine po prvi put...

Zagreb će 20. i 21. lipnja postati svjetsko središte za sve digitalne profesionalce i zaljubljenike u digitalni marketing, a najviše za...
- Advertisment -