Predstavljamo 7 predavačica koje će obogatiti drugu Konferenciju za žene u znanosti i farmaceutskom biznisu

Druga Konferencija za žene u znanosti i farmaceutskom biznisu održat će se idućeg petka u hotelu Aristos. Dan žena u znanosti  slavi se 11. veljače, pa stoga ovaj datum za održavanje konferencije. Iako u Hrvatskoj žene čine 49 % zaposlenih u znanosti, njihov je udio na vodećim pozicijama znatno niži. Farmaceutskoj industriji nedostaje rukovodećih žena. Stoga, iznimno je važno pričati o ženama u znanosti i popularizirati studije prirodnih znanosti, ali i znanstvene karijere i one u biznisu u sektoru farmacije i biotehnike. Prošle je godine njeno prvo izdanje, iako online, bilo uspješno i uz odličan odaziv.

Što možete očekivati

Svojim će znanjem i iskustvom konferenciju obogatiti 7 predavačica iz područja farmacije i znanosti. Zahvaljujući podršci kanadske ambasade bit će emitirana i na našim društvenim mrežama pa će je pratiti široka javnost. Otvorit će je Rina Musić, direktorica tvrtke Merck Sharp & Dohme (MSD) za Hrvatsku i Sloveniju, predavanjem „Životnim učenjem do ciljeva“, u kojem će objasniti nužnost cjeloživotnog učenja i nadograđivanja znanja. Na važnost edukacije, mentoriranja i networkinga u prevladavanju izazova u kliničkom i znanstvenom radu osvrnut će se dr. sc, Marina Raguž, dr. med specijalizantica neurokirurgije u KB Dubrava u predavanju “Žena kao faktor translacije znanosti i društva”.

Ivana Stojčević, dr. den. med. i magistra biomedicinskih znanosti, više od 15 godina već radi u farmaceutskoj industriji. Direktorica je Zentive, a na konferenciji će kao treća predavačica pričati o svladavanju izazova u sportu, umjetnosti, znanosti i poslovanju, koje uspoređuje s usponom na visoku planinu. Metafora uspona u njenom predavanju „Nevjerojatno putovanje“ odnosi se na put koji je dug i neizvjestan te zahtjeva fizičku i mentalnu snagu, ustrajnost i rezilijenciju. Prihvaćanje ovog izazova uz izlazak iz zone udobnosti, otvorit će vrata razvoju, mogućnosti, prilagodbi i konačno postignućima.


Pročitajte više: Je li nedostatak žena u znanosti i razlog nedostatka izuma u korist žena?


Što je VUCA svijet?

Tanja Pureta je magistra psihologije, specijalistica organizacijske i industrijske psihologije. Vlasnica je i direktorica poduzeća „Ramiro“, koje se bavi pružanjem konzultantskih usluga na području primijenjene poslovne psihologije, upravljanja ljudskim resursima te organizacijskog i osobnog razvoja. Održat će predavanje naziva “Možemo li raditi bez stresa u suvremenom VUCA svijetu?”. VUCA obilježja stalne promjene, kompleksnost, nesigurnost te nedostatak jasnoće i jednoznačnosti karakteristike su suvremena svijeta. Mnogi ovakve okolnosti smatraju iznimno stresnima. Zašto se to događa te kako izbjeći pojavu stresa, Pureta će objasniti i savjetovati kako produktivno i motivirano raditi čak i u najizazovnijim situacijama.


Pročitajte više: Zanima vas karijera u znanosti? Slijedite ove savjete!


Znanstvenice i poduzetnice u jednom

Nakon pauze za ručak, konferenciju će svojim predavanjem nastaviti Alenka Jajac Knez, direktorica Tržišnih Operacija u u hrvatskoj farmaceutskoj kompaniji Jadran Galenski Laboratorij d. d. Vjeruje da ne postoje univerzalan recept za uspjeh i zadovoljstvo žene, kako u farmi, tako i u biznisu općenito. “Novo vrijeme, nove prilike” naziv je njena izlaganja u kojem će donijeti prikaz okolnosti i činjenica, trendova, studija, ali i njen vlastiti odnos prema tome i elementima koju su utjecali na njene odluke i profesionalni put.

Helena Virić Gašparić osnivačica je i CEO Greener d.o.o. te asistentica na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Njeno predavanje naziva “Sinergija poljoprivrede, znanosti i poduzetništva – korak naprijed” fokusirat će se na inicijativu očuvanja okoliša i ulazak u startup svijet.


Pročitajte više: Kako je to biti jedina doktorandica u znanstvenom timu?


Posljednje predavanje iz daleke Kanade

Konferenciju će svojim predavanjem “Kanadsko iskustvo” zaključiti Marica Gašpić-Pišković, farmaceutkinja s tridesetogodišnjim iskustvom rada u kanadskom zdravstvenom sustavu. Marica trenutno radi kao ljekarnik dok u isto vrijeme razvija Health and Wellness coaching business. Pričat će o evoluciji ljekarničke prakse posljednjih 20 godina, navodeći promjene u ulozi farmaceuta i područja mogućnosti u farmaciji, kao i evoluciji ljekarničke specijalizacije.

Predavanja i zanimljive teme samo su dio cijele edukativne i networking priče koja vas očekuje na drugoj Konferenciji za žene u znanosti i farmaceutskom biznisu u petak, 11. veljače u Zagrebu. Prijave su u tijeku, a sve potrebe informacije nalaze se ovdje.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

digitalni nomadi turska

Kako je Turska postala raj za digitalne nomade?

Sa svojim živopisnim gradovima i zadivljujućim obalama, Turska, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu, sada postaje utočište i za digitalne...
- Advertisment -