Kako da vaš dom izgleda kao s Instagrama? Ideje za uskršnje dekoracije

Uskrs je pred vratima. Ovaj blagdan, osim što je kršćanima od velikog značaja, svojevrsna je vrata u proljeće. Procvatom cvijeća i buđenjem prirode, sve je zeleno i šareno. Zašto ne biste eksterijer prenijeli u interijer, ukrasivši ga cvijećem? Donosimo ideje za ukrašavanje doma za Uskrs, koje možete ostaviti u prostoru i nakon blagdana.

Uskršnje dekoracije kao s Instagrama

Počnite od tradicionalnih ukrasa poput figurica jaja i zečića. Odabirite neutralne boje ili pastelne tonove boja poput žute, tirkizne i ružičaste. Uz figurice, ispunite prostor svježim cvijećem poput tulipana i narcisa koji su trenutno u cvatu.

Vjenčić, inače rezerviran za božićno vrijeme, izradite u uskršnjem stilu i umjesto kuglicama i božikovinom upotpunite ga jajima, pilićima i cvijećem.


Pročitajte više: Kamo za Uskrs – povratak u barok gdje je svaki pogled kao s razglednice


Uskršnje drvce

Trenutno cvatu jabuke, kruške i trešnje. Grančice ovih stabala tanke su i meke, što ih uz njihovo bijelo i ružičasto cvijeće čini idealnim za branje. Grane stavite u vazu ili limenu teglu. Na njih objesite obojana ukrasna jaja, dok dno možete obložiti mahovinom, za prizvuk voćnjaka. Ovaj aranžman ispunit će svaki stol i unijeti miris livade u dom.

Stol ćete na Uskrs ispuniti jelima, pa je nužno pripremiti košaru u koju ćete poslužiti pisanice. Oku ugodna su mala gnijezda u kojima se na slami ili mahovini nalaze šarena jaja.


Pročitajte više: Dizajnerica cvjetnih aranžmana otkrila nam je trendove u uskršnjim aranžmanima!


Dašak proljeća u dnevnom boravku

Budite kreativni i samostalno napravite rustikalan aranžman kojim ćete ukrasiti dnevni boravak. Uzmite figuricu zečića i nekoliko ukrasnih jaja. U pletenu košaricu položite malo ukrasne slame i mahovine, figuricu i jaja. Dodajte mirisnu lučicu ili svijeću u boji (nemojte je paliti) i nekoliko grančica jabuke kako biste upotpunili svoju kreaciju. Postavite je na stolić za kavu.

U dnevni boravak Uskrs unesite i uz pomoć ukrasnih jastuka. Odaberite cvjetni dezen, koji će kauč i fotelju moći krasiti i nakon blagdana.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -