VODIČ ZA VIKEND PUTOVANJE U VUKOVAR

Ljeto se polako približava kraju, te se nažalost (ili na sreću) vraćamo svojim gradovima. No, iako je ljeto na izmaku to ne znači da vikende ne možete iskoristiti za kratka putovanja. Predlažemo posjet Vukovaru, gradu bogate povijesti i donosimo mali vodič kroz mjesta koje biste trebali vidjeti.

Vukovarske znamenitosti

Vukovar je grad brojnih znamenitosti. Jedna je od najpoznatijih, koja je ujedno i simbol stradanja i otpora grada, vodotoranj. Iako je trenutno u rekonstrukciji, posjetitelji će uskoro moći uživati u njegovom novom ruhu kojeg će krasiti amfiteatar, muzej i caffe bar.

vukovar

Nezaobilazno mjesto zasigurno je i Gradski muzej, smješten u baroknom dvorcu Eltz na prekrasnoj obali Dunava. Pored brojnih artefakta, u muzeju možete vidjeti i obiteljske portrete, pejzaže te različite povijesne dokumente.

vukovar

Nadalje, u podrumu se vukovarske bolnice nalazi Mjesto sjećanja na vrijeme opsade grada, a različitim je medijima prikazan tadašnji život unutar bolnice.

Također možete posjetiti i Spomen dom Ovčaru, Memorijalni centar Domovinskog rata te Muzej vučedolske kulture.

Smještaj u Vukovaru

Kako bismo vam uštedjeli vrijeme koje biste proveli tražeći smještaj, donosimo vam preporuke apartmana i hotela.

U blizini vodotornja nalazi se hotel s tri zvjezdice Biser Dunava. Martini apartmani smješteni su u središtu Vukovara, neposredno uz dvorac Eltz, a nude i najam bicikala kako biste se lakše mogli kretati gradom.

Pansion Vila Vanda od centra je grada udaljen nešto manje od kilometra, a gostima je osigurano besplatno parkiralište. U sklopu pansiona nalazi se i restoran u kojemu imate priliku isprobati specijalitete hrvatske kuhinje.

Od ostalih smještaja valja istaknuti Hotel Lav, Sobe Nada i Vukovarsku kuću u parku Adica, a na vama je samo da pregledate slike i lokacije te odaberete onaj koji vam najviše odgovara.

Gdje možete fino jesti?

Ako se odlučite za posjet Vukovaru obavezno svratite u restoran Vrške, nezaobilazno mjesto svih ljubitelja ribljih, ali i pravih slavonskih specijaliteta s potpisom iskusnog ugostitelja Dragana Mlakića. Restoran je smješten na samoj obali Dunava što znači da ćete uz odličnu hranu dobiti i savršen pogled.vrškeA nakon riblje paštete od soma i šarana, fiš paprikaša s domaćim tijestom i smuđa na orly način, nepce možete zasladiti i brojnim domaćim slasticama.

Sve WiA članice ostvaruju 20% popusta u restoranu Vrške uz predočenje članske iskaznice.

Foto: Turistička zajednica grada Vukovara

Tekst pripremljen u suradnji sa restoran Vrške, Vukovar

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija hvar

Poduzetništvo čini Hvar jedinstvenom destinacijom

U sunčanom Hvaru i to u - ni manje ni više - staroj Lođi impresivna pročelja, u petak se održala Konferencija...