Proglašene ovogodišnje buduće liderice iz sektora financija

Danas u Hilton Hotelu u Zagrebu proglašene u Future Leaders. Tri žene koje, prema mišljenju žirija, čeka liderska pozicija. Nagradu dodjeljuje Women in Adria jer želi u budućnosti osigurati dovoljan broj žena koje će preuzeti vodeće pozicije. Kako bi se stavio fokus na “žene koje dolaze”, projekt Future Leaders će promovirati buduće liderice u pojedinim industrijama.

Povezano: Future Leaders, Zagreb 12.06.2018 – Konferencija za razvoj ženskog liderskog potencijala

Cilj priznanja je povećanja njihove vidljivosti u poslovnom sektoru i izgradnji osobnog brenda. Također, izgradnja baze žena koje će u budućnosti biti spremne za vodeće pozicije i inspiracije mlađim ženama.

Kandidatkinje za Future leaders priznanje su:

  1. Branka Kaštelan (Megatrend poslovna rješenja) – konzultantica za poslovna rješenja
  2. Kristina Grbavac (KPMG d.o.o.) – konzultantica
  3. Katarina Lasić (NOVO NORDISK Hrvatska d.o.o.) – voditelj odjela financija
  4. Lada Milinović (HPB d.d.) – izvršna direktorica Sektora informatike
  5. Željka Bučec (Schneider Electric d.o.o) – regionalni voditelj računovodstva i financija
  6. Martina Perić Jovičić (Megatrend poslovna rješenja) – konzultantica za poslovna rješenja

Povezano: Nakon što se susrela s otkazom u trudnoći Željka Bučec iskoristila novu priliku za razvoj karijere i strastveno poticanje ženskog poduzeništva

Dobitnice Future leaders priznanja

Povezano: Održana Future leaders konferencija

Kako bi stručni žiri odabrao tko će dobiti priznanje, nijanse su činile razliku. Za sve kandidatkinje se očekuje da će držati lidersku poziciju u budućnosti, no najveću vjerojatnost imaju ove tri:

Kristina Grbavac (KPMG d.o.o.) – “Moj pristup poslu odlikuje entuzijazam, vizija i fokus na tim, što se reflektira na uspješnost projekta na kojima radim. Uz stalno prisutne promjene te rastuću konkurenciju, za lidere je bitno da se ne opuste u svojoj zoni komfora i djeluju reaktivno, već da predviđaju, predvode trendove i djeluju proaktivno. Također, lideri moraju imati dobru podršku u ljudima.”

Future Leaders
Kristina Grbavac

Katarina Lasić (NOVO NORDISK Hrvatska d.o.o.) – “Moj je cilj je uvijek najbolje služiti poduzećima u kojima radim. Moja osobna aspiracija za budućnost je da želim biti agilni financijski profesionalac koji odlučuje o najvažnijim poslovnim odlukama, razvija nova digitalna rješenja, automatizira procese i time povećava vrijednost koju financije pružaju. Uloga financija se treba razvijati i ojačati jer je esencijalna za poduzeća.”

Katarina Lasić

Lada Milinović (HPB d.d.) – “Smatram da nam izazovi s kojima se susrećemo na poslu, ali i u svakodnevnom životu uvijek daju mogućnost da nešto naučimo i da budemo jači i pozitivniji, čak i kada su izrazito teški ili nemaju ishod kojem smo se nadali. Upravo takav moj odnos prema izazovima čini pozitivni razliku u pristupu prema poslu. Biti prepoznat kao osoba koju kolegice i kolege žele i vide kao vođu svog tima, to smatram svojoj najvećom kompetitivnom prednošću.”

Future Leaders
Lada Milinović

Samo njihove izjave o tome kako pristupaju svojem poslu i vođenju timova, vidljivo je zašto je selekcijski tim odabrao baš njih. Ramiro je pri ovogodišnjem odabiru budućih liderica dobio ulogu selekcijskog tima koji je birao kandidatkinje, ali i pobjednice. Kandidatkinje su bile nominirane od strane tvrtki u kojima grade karijeru, a mogle su se prijaviti i članice Women in Adria.

Povezano: Future leaders: Magdalena Mustapić slavonska predstavnica novog bankarskog modela poslovanja

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

digitalni nomadi turska

Kako je Turska postala raj za digitalne nomade?

Sa svojim živopisnim gradovima i zadivljujućim obalama, Turska, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu, sada postaje utočište i za digitalne...
- Advertisment -