Aplikacija PsycApps pomoći će vam u borbi protiv depresije

Mentalno zdravlje je sastavni dio općeg zdravlja svake osobe. Osoba koja je dobrog metalnog zdravlja je pozitivna, sretna i zadovoljna, ali i produktivna na radnom mjestu.

No, danas svaka peta osoba pati od depresije ili nekih drugih oblika duševnih smetnji, pa tako, ako se nismo osobno susreli s ovom bolešću, sigurno imamo nekog bliskog tko je imao problema s njom. Uz to, s ovim se problemom susreću i mnoge poduzetnice jer imaju osjećaj kako moraju raditi i nekoliko puta više ne bi li postigle ono što njihovi muški kolege ostvare mnogo lakše i često zaborave na važnost ravnoteže između poslovnog i privatnog života.

I zato je bivši model Silja Litvin odlučila poduzeti nešto po tom pitanju i osmislila aplikaciju PsycApps kako bi pomogla ljudima u borbi s depresijom, ali i kako bi našli stručnu pomoć, piše TechCrunch.

Anonimna i sigurna aplikacija PsycApps

Litvin se i sama susrela s depresijom još u tinejdžerskoj dobi, kad joj je prijatelj počinio samoubojstvo. Još tad je odlučila da će se boriti protiv te bolesti. Iskoristila je svoje znanje iz doktorskog rada u kliničkoj psihologiji i vidjela kako je borba protiv depresije uz pomoć aplikacije itekako moguća i da se simptomi uz pomoć psihoedukacije mogu znatno smanjiti.

Aplikacija nudi brzu i stručnu pomoć na lokalnoj razini, pa tako osobe oboljele od depresije mogu brže do terapeuta.

Uz pomoć aplikacije PsycApps možete saznati bolujete li vi od depresije ili netko blizak vama. Što možete učiniti, kako pomoći sebi ili svojim bližnjima te kako dobiti brzu stručnu pomoć.

Možete birati i opciju informacija, koja vam objašnjava sam pojam depresije, zatim 3 testa sa 1, 7 i 21 pitanja koji vam pokazuju vjerojatnost od pojave depresije (od nikakvih simptoma do velike vjerojatnosti), savjete o vježbama te kako pronaći terapeuta, ali i svakodnevno praćenje raspoloženja.

Ono što je važno, aplikacija je anonimna i sigurna, a traži samo nekoliko demografskih pitanja.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -