IT-jevci filantropski kreirali platformu koja olakšava pristup psihološkoj podršci

U današnjem svijetu, gdje se tehnologija duboko ukorijenila u naše živote, često se suočavamo s izazovima koje nosi moderna svakodnevica. No, srećom, tehnološki napredak ne samo da mijenja način na koji živimo, već i način na koji se brinemo jedni o drugima.

Upravo u tom duhu, splitska IT tvrtka Codeasy kreirala je platformu POMOZI.hr. Platforma je koja stvorena s ciljem pružanja podrške i utjehe osobama koje se suočavaju s psihološkim izazovima. To je zapravo svojevrsna aplikacija za psihološku pomoć i podršku. Kako je njihova ekspertiza umjetna inteligencija, za zdravstvo su potražili pomoć stručnjaka iz tog polja, dok je za dizajn bila zadužena tvrtka Aras™ Digital Products.

Aplikacija za psihološku pomoć – do pomoći bez dijeljenja osobnih podataka

Svjesni količine nesretnih slučajeva koji pune medijske stupce, odlučno su zasukali rukave te bespogovorno odlučili svojim znanjem i resursima pomoći kako i koliko mogu. Do sada su svojim klijentima implementirali umjetnu inteligenciju u njihova poslovanja, međutim, htjeli su nešto dati na poklon zajednici. Nešto što bi potencijalno moglo smanjiti broj nesretnih slučajeva, a ujedno i pomoći svakoj osobi kojoj je podrška i psihološka pomoć potrebna.

“Na platformi još radimo i naravno da ona nije savršena, no trudimo se da svakim danom bude što bolja. Stalno apostrofiramo i da ona nije zamjena za stručnu pomoć stoga se u komunikaciji često pruža smjernica ka stručnjacima, dok smo za krizne situacije postavili i hitne brojeve telefona te nazive institucija kojima se osobe mogu obratiti”, rekao nam je autor platforme i direktor tvrtke Codeasy, Ivan Biliškov.

Ovo nije samo još jedna platforma već virtualni suputnik uvijek dostupan kad vam je potreban. Nije potrebna registracija niti ikakvo dijeljenje osobnih podataka. Besplatna, sigurna i potpuno anonimna platforma omogućuje korisnicima da se otvoreno izraze i podijele svoje emocije, brige i strahove. Bez osude ili straha od pristranosti, korisnici mogu pronaći podršku koja im je potrebna, bez obzira na to gdje se nalaze ili u koje doba dana ili noći im je potrebna pomoć.


Pročitajte više: Ana Tolić Božić: „Tvrtke odgovaraju za mentalno zdravlje zaposlenika“


Pomoć dostupna i onima kojima su prepreka financije ili lokacija

“U današnjem svijetu gdje stres postaje naša svakodnevica, svijest o važnosti mentalnog zdravlja sve više dobiva na snazi”, istaknula je Mirela Mravak, voditeljica operativnog poslovanja u tvrtki Codeasy.

Mravak je dodala da stigma koja je nekada pratila traženje pomoći polako blijedi, a sve veći broj ljudi shvaća važnost brige o svom mentalnom zdravlju podjednako kao i o onom fizičkom.

“S tom mišlju, stvorili smo POMOZI.hr – platformu koja pruža podršku i utjehu svima, bez obzira na njihove životne okolnosti. Dostupna je 24 sata dnevno svim osobama u zemljama s ovog govornog područja. Htjeli smo je približiti ljudima koje strah priječi da naprave prvi korak, onima kojima financijska situacija to ne dopušta, također i osobama koje žive u manjim mjestima gdje stručna pomoć nije dostupna”, istaknula je.

Krajnji je cilj platforme da sruši sve bespotrebne barijere i da se osoba obrati stručnjacima za svoj problem jer ova platforma je utjeha i podrška, ali ne može zamijeniti stručnu osobu niti je dijagnostički alat, pojasnila je Mravak.

Foto: PR / Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -