Uskoro panel koji otkriva potencijale hrvatskih gospodarskih komora

Na Konferenciji Meeting G2.4. „Pogled u budućnost“, usmjerenoj na poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske, predstavit će se Australsko-hrvatska gospodarska komora,  jedna od najaktivnijih komora naše dijaspore u svijetu.

U sklopu ove konferencije koja se održava od 12. do 14. studenog u Zagrebu, održat će se panel diskusija „Potencijal hrvatskih komora i gospodarstvenika po svijetu – primjer Australije“, na kojoj će Predsjednik Komore David Jakić predstaviti aktivnosti koje su  doprinijele ostvarenju suficita Hrvatske s Australijom.

Pozitivni izvozni trendovi

Australsko-hrvatska gospodarska komora posljednjih godina bilježi odlične rezultate, naročito vezano uz pomoć našim izvoznicima na tržištu Australije. Tako je 2016. zabilježen rast od gotovo 50 posto s 17,7 na 26,3 milijuna dolara, a već dvije godine izvoz je na razinama većima od 20 milijuna dolara s potencijalima za povećanje.

Jedan od sudionika panela bit će David Jakić, predsjednik Australsko-hrvatske gospodarske komore koja obuhvaća četiri komore na tom području. Jakić će govoriti o načinu rada Komore, kao i njihovom viđenju kako unaprijediti veze i poslove s poduzetnicima iz Hrvatske.

australsko-hrvatska gospodarska komora
David Jakić

Tijekom panela će se analizirati sektori koji imaju najveći potencijal za povezivanje i podijeliti iskustva australskih poduzetnika koji rade u Hrvatskoj. Također, predstavit će se aktivnosti Hrvatske gospodarske komore i i Agencije za investicije i konkurentnost u povezivanju s našim poduzetnicima u Australiji, kao i razgovarati o administrativnim barijerama i privlačenju invesiticija.

Uz Predsjednika Komore na panelu će sudjelovati predstavnici hrvatskih tvrtki Katarina Line, Alpha komunikacije te Poliklinika Bagatin koji će iz prve ruke govoriti o svojim iskustvima i poslovanju sa Australijom. Inače, najveći udio u hrvatskom izvozu u Australiju imaju začini, umaci te pripravci za umake, kao i električni transformatori te statički pretvarači.

Predstavljanje hrvatskih startupa

Na Konferenciji Meeting G2.4. koja se po četvrti put za redom održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, očekuje se oko 200 sudionika, od čega oko 80 uspješnih poslovnih ljudi hrvatskog porijekla iz brojnih zemalja širom svijeta.

Tijekom Konferencije održat će se i pitch sesija na kojoj će se stranim investitorima predstaviti hrvatski startupi, a drugi je dan na programu čak sedam panela na kojima će sudjelovati gotovo 40 predstavnika uspješnih tvrtki i organizacija iz zemlje i inozemstva.

Primjerice, na panelu o hrvatskim delikatesama, predstavit će se hrvatski proizvođači koji bilježe velike uspjehe u inozemstvu o kojima šira javnost manje zna, dok će se na panelu o netradicionalnim vidovima turizma predstaviti razni projekti koji mogu doprinijeti produženju sezone i obogaćivanju sadržaja. Na panelu „Ključ u ruke“ usmjerenom investitorima u Hrvatsku, prisutne će se upoznati s važnosti odabira jednog sistemskog integratora na projektu.

Prijave su otvorene!

Foto: Meeting G2

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

oporezivanje napojnica

Napojnice se oporezuju? Da, ako plaćate karticom

Udruga Glas poduzetnika ovim se putem želi osvrnuti na regulaciju poreznog tretmana napojnica. S obzirom na sve češće korištenje kartičnog plaćanja...