Uskoro panel koji otkriva potencijale hrvatskih gospodarskih komora

Na Konferenciji Meeting G2.4. „Pogled u budućnost“, usmjerenoj na poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske, predstavit će se Australsko-hrvatska gospodarska komora,  jedna od najaktivnijih komora naše dijaspore u svijetu.

U sklopu ove konferencije koja se održava od 12. do 14. studenog u Zagrebu, održat će se panel diskusija „Potencijal hrvatskih komora i gospodarstvenika po svijetu – primjer Australije“, na kojoj će Predsjednik Komore David Jakić predstaviti aktivnosti koje su  doprinijele ostvarenju suficita Hrvatske s Australijom.

Pozitivni izvozni trendovi

Australsko-hrvatska gospodarska komora posljednjih godina bilježi odlične rezultate, naročito vezano uz pomoć našim izvoznicima na tržištu Australije. Tako je 2016. zabilježen rast od gotovo 50 posto s 17,7 na 26,3 milijuna dolara, a već dvije godine izvoz je na razinama većima od 20 milijuna dolara s potencijalima za povećanje.

Jedan od sudionika panela bit će David Jakić, predsjednik Australsko-hrvatske gospodarske komore koja obuhvaća četiri komore na tom području. Jakić će govoriti o načinu rada Komore, kao i njihovom viđenju kako unaprijediti veze i poslove s poduzetnicima iz Hrvatske.

australsko-hrvatska gospodarska komora
David Jakić

Tijekom panela će se analizirati sektori koji imaju najveći potencijal za povezivanje i podijeliti iskustva australskih poduzetnika koji rade u Hrvatskoj. Također, predstavit će se aktivnosti Hrvatske gospodarske komore i i Agencije za investicije i konkurentnost u povezivanju s našim poduzetnicima u Australiji, kao i razgovarati o administrativnim barijerama i privlačenju invesiticija.

Uz Predsjednika Komore na panelu će sudjelovati predstavnici hrvatskih tvrtki Katarina Line, Alpha komunikacije te Poliklinika Bagatin koji će iz prve ruke govoriti o svojim iskustvima i poslovanju sa Australijom. Inače, najveći udio u hrvatskom izvozu u Australiju imaju začini, umaci te pripravci za umake, kao i električni transformatori te statički pretvarači.

Predstavljanje hrvatskih startupa

Na Konferenciji Meeting G2.4. koja se po četvrti put za redom održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, očekuje se oko 200 sudionika, od čega oko 80 uspješnih poslovnih ljudi hrvatskog porijekla iz brojnih zemalja širom svijeta.

Tijekom Konferencije održat će se i pitch sesija na kojoj će se stranim investitorima predstaviti hrvatski startupi, a drugi je dan na programu čak sedam panela na kojima će sudjelovati gotovo 40 predstavnika uspješnih tvrtki i organizacija iz zemlje i inozemstva.

Primjerice, na panelu o hrvatskim delikatesama, predstavit će se hrvatski proizvođači koji bilježe velike uspjehe u inozemstvu o kojima šira javnost manje zna, dok će se na panelu o netradicionalnim vidovima turizma predstaviti razni projekti koji mogu doprinijeti produženju sezone i obogaćivanju sadržaja. Na panelu „Ključ u ruke“ usmjerenom investitorima u Hrvatsku, prisutne će se upoznati s važnosti odabira jednog sistemskog integratora na projektu.

Prijave su otvorene!

Foto: Meeting G2

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Ana Lisak

Ana Lisak: “Nemamo pravo okrenuti leđa našim zaposlenicima!”

2018. godine Ana Lisak je proglašena Inspirativnom poduzetnicom godine. Kad biramo najbolje poduzetnice, ne vodimo se samo brojkama, nego i osobnim...