Uljepšajte svoj ured s ovih 5 biljaka koje potiču uspjeh

U uredima, ali i domovima poslovnih žena i poduzetnica biljke su jako poželjne. One, naime, utječu na zdravlje i, vjeruje se, uspjeh. Aleksandra Matanović iz vrtnog centra Iris MBM u Lučkom izdvojila je pet biljaka koje traže malo brige, a svojim vlasnicama donose niz dobrobiti.

Drvo života

Drvo života čije je službeno ime yucca elephantipes, biljka je iznimno lijepog oblika i velike izdržljivosti. Porijeklom je iz Središnje i Sjeverne Amerike. Idealna je za poslovne prostore, stubišta, ali i dnevne boravke jer je jednostavna za održavanje. Od jeseni do proljeća treba ju prihranjivati, a ljeti ju je moguće iznijeti van na natkrivenu terasu i tako uljepšati vanjski prostor. Traži prostor s dosta svjetla, ali ne i presađivanje. Ipak, u rano proljeće potrebno mu je promijeniti površinski sloj zemlje.

Spatifilum

Vjeruje se da ova biljka donosi sreću svojoj vlasnici, pa joj je popularni naziv „ženska sreća“. Biljku često koriste u uredima protiv loših zračenja elektronskih uređaja. Nužna joj je redovita njega, što znači zalijevanje dva do tri puta tjedno te redovita prihrana. Krase ju lijepi, zaobljeni i bijeli listovi. Ako ostane bez vode, listovi joj se objese i blago povenu, ali ju veća količina vode brzo vraća u život. Cvate cijele godine, a jedan cvijet može cvjetati do dva mjeseca.

biljke za ured

Zamia

Biljka je to porijeklom iz Afrike. Ne traži posebnu njegu, kao ni mnogo vode. Uspijeva čak i u tamnim prostorima. Potječe iz obitelji sukulenata, što znači da u listovima zadržava vlagu pa ju je dovoljno zaliti jednom u mjesec dana. Zbog izrazito sjajnih listova na prvi pogled djeluje kao da je umjetna. Sljedbenici filozofije Feng shui vjeruju da ova biljka donosi novac i prosperitet.

biljke za ured

Peperomija

Peperomija je sporo rastuća, tropska biljka iznimno laka za održavanje. Ne voli izravnu svjetlost, a za pravilan rast i razvoj dovoljna joj je temperature od deset stupnjeva. Na našem tržištu može se pronaći velik broj podvrsta ove lijepe i zanimljive biljke.

Dracena

Ova biljka poznata je pod nazivom „ženski zmaj“. Ta biljka koja čisti zrak, podrijetlom je s Madagaskara. Voli svjetlost, ali ne i izravno sunce. Odgovara joj suho tlo pa je idealna za osobe s mnogo obaveza i malo vremena. Najvažnije je da ima dovoljno vlage u zraku, što se lako postiže prskanjem. Može dosegnuti visinu od dva i pol do tri metra, a idealna joj je temperatura za rast između 15 i 26 stupnjeva.

biljke za ured

Foto: Vrtni centar Iris MBM

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pita s trešnjama

Pita s trešnjama: neodoljiv desert idealan za ljetne dane

Sezona je trešanja, a ovo omiljeno ljetno voće daje poseban štih i okus svakom desertu. Nećemo vas ostaviti bez ukusnog recepta...
- Advertisment -