Zašto trebate ponekad biti sebični?

Biti sebičan, zapravo je dobra stvar, tvrdi Olanikee Osi, osnivačica aplikacije Selfish Babe te izvršna direktorica tvrtke Godess Detox. Objasnila je što za nju znači biti sebičan, podijelila je nekoliko savjeta i strategija kako postići osobni rast i rast u karijeri, ako se okrenete sebi.

Prvo poslovanje koje je Olanikee Osi pokrenula bilo je Goddess Detox – ženska holistička wellnes tvrtka. Imala je 25 godina i bila je usredotočena na pomaganje ženama u duhovnoj, emocionalnoj i fizičkoj detoksikaciji. Potaknuta brojnim usponima i padovima koje je prošla na svom poslovnom putu, odlučila ih je podijeliti s poslovnim ženama:

Sebičnost kao put do uspjeha

Znajte što želite i budite iskreni u vezi toga

Možda zvuči kao klišej, ali znati što želite ključno je za bilo kakav uspjeh. Želite li peteroznamenkasti prihod – trebate ga zatražiti (i poduzeti ostale korake za postizanje tog cilja). Novac i uspjeh samo su energije kojima se možemo poigrati. Važno je dopustiti svemiru da nam pomogne u našim naumima, nakon što učinimo sve što je potrebno da ostvarimo taj cilj. Mnogi ljudi osjećaju krivnju zbog nekih svojih ciljeva jer smatraju da oni trebaju biti humanitarni. Je li vam cilj kupiti novi automobil? To je u redu. Ne trebate biti humanitarni da biste ostvarili svoj cilj – riječ je o vašim osobnim željama.

Napravite popis želja i korak po korak idite prema ostvarenju – za to Olanikee Osi predlaže korištenje dnevnika i potvrdnih molitvi.


Pročitajte više: 6 savjeta o uspjehu kojima nas je naučila Rihanna


Posvetite se sebi

U vašem poslu uvijek će biti vremena da se pretjerano trudite – no to nije uvijek nužno. U jednom trenutku, doći će do toga da ćete se jednostavno morati opustiti, ovisno o timu s kojim radite. Odredite si vrijeme za sebe bez obzira na okolnosti i držite se toga. OlanikeeOsi to voli nazvati “vraćanje ženske energije u poslovno/radno okruženje”.

Kada je pokretala Goddess Detox, prestala je odlaziti na manikure i brinuti o svom izgledu. Cijeli je dan posvetila isključivo poslu. Tada je shvatila da je to jedna od najvažnijih stvari – dopustiti si odmor. Izađite van, uzmite pauzu. Bitno je ne dopustiti si da život podredite poslu. Uspjeh nije materijalno. Do toga ćete svakako stići, ali je bitno da na putu do toga ne dopustite da vam život samo prođe. Uživajte u životu dok traje i radite ono što vas usrećuje, dok usput izvršavate dužnosti koje posao nameće.

Uvedite duhovnu praksu

Napredovati u poslu je teško baš kao i poduzetništvo, no život je više od fizičke stvarnosti. Postoji čitav duhovni svijet u kojem žive naše misli, ideje i želje. Važno je okrenuti se sebi. Olanikee Osi pomisao na to čini zadovoljstvo i pruža joj mir, zbog čega savjetuje prakticiranje molitve i pisanje. Ukoliko nešto želi u životu, ona to zapiše, afirmira u život i razgovara sa svojim precima o tome kako bi joj mogli pomoći da to stvori i manifestira u fizičkoj stvarnosti. Ne mora to, dakako, biti vezano uz religiju – ali zamišljanje nečega što će vam pomoći pri dolasku do cilja, ukoliko ne postoji golema podrška od samog početka, puno će vam pomoći.


Pročitajte više: Krije li se u vama uspješan vođa?


Tajna za poslovni rast

Tajnom poslovnog rasta i napredovanja, Olanikee Osi smatra ambicioznost i želju za napretkom – za postizanjem još boljih rezultata. Njoj je pomoglo i oglašavanje preko utjecajnih osoba na društvenim mrežama. Ipak, važnim ističe i detaljnu provjeru svojih web mjesta, kako bi bila sigurna da sve funkcionira. Osim toga, uvijek je dobro podijeliti iskustva korisnika – to je nešto što kupce uvijek zanima.

Volite ono što radite i na način na koji će vas ispuniti u svakom smislu i ne zaboravite uzeti vremena za sebe – biti sebičan nije uvijek loše.

Foto: Pexels

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pogreške u komunikaciji

4 najčešće pogreške koje činimo u komunikaciji!

Velik dio uspjeha u poslu i u životu ovisi o komunikaciji. Dobra komunikacija izgrađuje odnos i olakšava postizanje ciljeva, dok ona...
- Advertisment -