Božićne pjesme koje nam nikada neće dosaditi!

Od kraja studenog pa nadalje božićne pjesme postaju neizbježne. Čut ćete ih na bilo kojoj božićnoj zabavi, dok ste u kupovini, i gotovo svaki put kada uključite TV ili radio. Kada je riječ o božićnoj playlisti, vjerojatno želite da se na njoj nađu provjereni favoriti kao što su Wham! i Mariah, ali i poneki hrvatski hit. Nadamo se da će vas naš popis pjesama navesti da stavite kapicu Djeda Božićnjaka i potpuno se uživite u božićni duh.

Last Christmas, Wham! (1984)

Wham!, duo kojeg su činili George Michael i Andrew Ridgeley, 1984. su izdavali hit za hitom. Nakon “Wake Me Up Before You Go Go” i “Careless Whisper” stigla nam je i božićna balada o nesretnoj ljubavi “Last Christmas” bez koje danas više ne možemo zamisliti ni jedne praznike. Video sadrži sve elemente potrebne za postizanje blagdanskog ugođaja – grudanje, snijeg i naravno, večeru s najbližima.

Povezano: 10 božićnih poklona za njega!

All I Want for Christmas Is You, Mariah Carey (1994)

“All I Want for Christmas Is You” predstavljen je na albumu “Merry Christmas” Mariah Carey iz 1994. Pjesma je ubrzo postala blagdanski standard, osiguravajući Carey titulu “kraljice Božića”.

Rockin’ Around the Christmas Tree, Brenda Lee (1958)

Prva značajna verzija pjesme “Rockin ‘Around the Christmas Tree” bilo je ona Brende Lee objavljena 1958. Međutim, pjesma nije postala hit singl sve do njezinog probijanja na pop scenu 1960. Od tada do danas je pak, jedna od omiljenih božićnih pjesama.

Santa Claus is Coming to Town, Jackson 5 (1970)

Postoje brojne inačice ove pjesme – od Sinatre do Bubléa, ali verzija Jackson 5-a je uvjerljivo najzabavnija. A budući da se dolasku Djeda Božićnjaka uglavnom najviše vesele djeca, ima smisla da ona i pjevaju pjesmu.

Driving Home for Christmas, Chris Rea (1986)

Ova sjajna pjesma prvi je put objavljena 1986. godine kao zaseban singl, ali je tek dvije godine kasnije došla na britanske glazbene ljestvice. Danas ju pjevuše ljudi svih generacija, posebno oni koji blagdane iskorištavaju kako bi se vratili u svoj rodni kraj.

Do They Know It’s Christmas?, Band Aid (1984)

Reakcija Boba Geldofa i Midgea Urea iz 1984. na glad u Etiopiji, uz kasnije obrade Phila Collinsa, Stinga, Macca i Bonoa, bio je projekt epskih razmjera. I to vrlo uspješan – pjesma se na prvom mjestu zadržala pet tjedana i bila je najveći uspjeh tadašnjeg desetljeća na britanskoj ljestvici.

Bijeli Božić, Crvena jabuka (1996)

Popularnu božićnu pjesmu koju je napisao Irving Berlin, a otpjevao Bing Crosby u filmovima “Holiday Inn” i “White Christmas”, prepjevala je Crvena jabuka. Kao gost pjevač pojavio se i sarajevski skladatelj Saša Lošić.

Povezano: Što pokloniti ljubiteljima kozmetike ovog Božića?

Božić dolazi, Srebrna krila (1996)

Legendarna pjesma Srebrnih krila jedna je od omiljenih hrvatskih božićnih pjesama, a danas je gotovo nezamislivo provesti prosinac bez nje.

Sretan Božić svakome, Fantomi (1992)

Iako je ova pjesma napisana prema originalnom engleskom glazbenom podlošku, ipak u verziji Fantoma odskače od originala, a veseli ritam čini ju nezaobilaznom stavkom svake božićne playliste.

Fritula, Petar Grašo ft. Narodni (2018)

Iako je riječ o prošlogodišnjoj pjesmi, koju su pod okriljem Narodnog radija napisali Vjekoslava i Tonči Huljić, pjesma je vrlo brzo našla svoj put prema srcima ljudi. A ove je godine snimljen i spot za nju. Uživajte!

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -