Brušena koža je pravi hit, no je li primjerena za ured?

Brušena koža nije neka novina. Već duže vrijeme imamo priliku vidjeti cipele ili zimske čizme od brušene kože, pokoju torbicu ili novčanik. No, ono što je novo da je brušena koža ove godine u potpunosti IN. Od jakni i cipela do hlača i torbica – brušena koža je svugdje.

Brušena koža u uredu

Da, brušena koža je ponovno u modi, ali je li primjerena za ured? U pravilu da, možete je nositi na posao, ali ovisno o uredskom okruženju i naravno, nikako ne previše. Kombinacije tipa jakne i hlača od brušene kože izbjegavajte, barem za ured, a u slobodno vrijeme si možete dati malo modne slobode.

Trik je u količini brušene kože koju nosite. Kaput i cipele ili cipele i torbica, može. Kričave boje svakako izbjegavajte za ured, bez obzira radi li se o torbici ili cipelama ili samo remenu. Brušena koža već se sama po sebi dovoljno ističe.

Donosimo vam nekoliko prijedloga za nošenje brušene kože u uredu, ali i u slobodno vrijeme.

Kaputi

Klasične boje su najbolji odabir za brušenu kožu u uredu. Možete ih nositi i u konzervativnijim uredskim okruženjima, ali i u slobodno vrijeme. Svakako, ako nosite kaput od brušene kože, to vam je od odjevnih predmeta dovoljno. Eventualno možete kombinirati cipele ili torbicu.

Brušena_koža_1
Burberry

Brušena_koža_2
Burberry

 

Torbica od brušene kože

Elegantna Burberryjeva bordo-crna torbica kombinacija je brušene i obične kože.

Brušena_koža_3
Burberry

Cipele od brušene kože

Cipele od brušene kože su u modi već odavno. S crnim cipelama ne možete pogriješiti, kao ni s crnim zimskim čizmicama.

Brušena_koža_4
Zara

Za opuštenije uredske dane i slobodno vrijeme

Torbica, cipele i jakna od brušene kože u sličnim nijansama odlična je za popodnevnu kavu. Naravno, ovisno o vašem uredskom okruženju, možete ovakvu kombinaciju nositi i na posao.

Ova kombinacija je pravi pogodak za casual friday.

Brušena_koža_5
Zara

Brušena_koža_6
Peace Love Shea

I tajice od brušene kože možete kombinirati za izlazak ili kavu. Svakako, za posao ih pokušajte izbjegavati.

Brušena_koža_7
Nordstrom

Čišćenje brušene kože

Kod brušene kože vrijedi jedno važno pravilo – dalje od vode. Naravno, dolazi jesen, a nakon nje i zima pa blato, snijeg i kišu ćete teško izbjeći. Voda može ostaviti tamne mrlje, a njih se možete riješiti tako da jednostavno cipele, torbicu ili jaknu od brušene kože prebrišete s mlakom vodom.

Također, s vremenom će se brušena koža izlizati zbog čega vaša obuća, odjeća ili modni dodaci od brušene kože mogu izgledati „istrošeno“. U tom slučaju možete uzeti staru četkicu za zube i komade od brušene kože iščetkati u suprotnom smjeru od smjera „dlačica“.

Dostupni su vam i brojni sprejevi i druga sredstva za održavanje brušene kože. Jedino i najvažnije pravilo kojeg se morate pridržavati kod održavanja brušene kože je redovito čišćenje.

Foto: službene stranice

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...