Bučijada u Ivanić-Gradu i ostali prijedlozi za vikend

Ovog se vikenda u Ivanić-Gradu održava 12. po redu Bučijada. Ovaj izložbeno-prodajni sajam se s vremenom pretvorio u pravu gospodarsko-turističku manifestaciju koju u dva dana posjeti preko 20.000 posjetitelja.

Bogat program na Bučijadi

Na Bučijadi se proglašavaju najuspješniji – bira se najveća, najmanja i najoriginalnija buča, najljepše uređeni štand te najljepša instalacija i skulptura od buča.

Osim toga, održat će se COOKING SHOW – kulinarske radionice s namirnicama od buča uz poznate chefove: Lidlovog ambasadora Matu Jankovića, gastro bloggericu Nastasju Chiaru Petrić, majstor kuhara Branka Ognjenovića i Mano 2 Dinu Pavanića.

Također, očekuje vas i bogati večernji glazbeni sadržaj za koji su u petak zaduženi grupa Vatra, dok je u subotu koncert Miroslava Škore. Koncerti počinju u 20 sati.

Vikend prijedlozi za djecu

Osim Bučijade, izdvojili smo još neke prijedloge za one koji ostaju u Zagrebu.

U subotu u 10 sati u Etnografskom muzeju održava se 14. Besplatna edukativna radionica za djecu u suradnji s Udrugom za zaštitu životinja „Sedma za devet“. Radionica je besplatna za sve zainteresirane, a namijenjena je djeci od 7 do 12 godina.

Od predstava za ovaj vikend izdvojili smo Palčicu H.C. Andersena koja će se prikazati u Hrvatskom kazalištu lutaka u subotu u 11 i 18 sati, te u nedjelju u 11 sati.

U Centru za kulturu Trešnjevka u nedjelju u 11,30 održat će se eko predstava Lara u svijetu životinja dok će se hit predstava za djecu Snježno kraljevstvo prikazati u 17 sati.

Turistička zajednica grada Zagreba vas poziva na besplatno razgledavanje grada gdje možete naučiti više o Zagrebu, a rezervacije su obavezne na broj telefona 099 21 99 987.

U nedjelju u 13.30 započet će svečano otvaranje moderniziranog Zoološkog vrta grada Zagreba. Okupljanje je ispred novog (starog) ulaza iz parka Maksimir, a prigodan edukativno zabavan program trajat će do 17 sati.

Vikend prijedlozi za odrasle

Za odrasle smo izdvojili javnozdravstvenu akciju „Hodanjem do zdravlja“ koja počinje u subotu u 10 sati u Maksimiru. Osim šetnje kroz buduću „Stazu zdravlja“, svi prisutni će imati prilike uživati i u drugim rekreativnim aktivnostima te pritom dobiti savjete što mogu učiniti za svoje zdravlje.

Ove subote započinje Tjedan Japana koji će se održati u Galeriji PMS. Očekuju vas sushi jela restorana Ginger, photo izložba „japanski vrtovi“, razne radionice, kendo vještine i mnogi drugi sadržaji.

U subotu navečer vrijeme je za dobru zabavu. Studio smijeha nudi hrvatsko-slovenski stand up pod nazivom „Fajt“. Boje hrvatske zastave branit će Marina Orsag i Tin Sedlar, dok pod bojama slovenske zastave nastupaju Eva Virc i Janez Trontelj. No, nasmijat se i ove subote možete uz Tarika Filipovića i Reneja Bitorajca i njihov Spektakluk.

U nedjelju dođite na besplatni pokazni trening badmintona na Zagrebački velesajam  u Centru Turbo Limach, u 25. paviljonu. Termini su od 16,45 do 17,15 i od 19,15 do 20,45.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više