Budućnost hrane – Pametni vrt omogućit će vam svježu hranu bez imalo truda

Jeste li ikada poželjeli imati vlastito povrće kod kuće, ali živite u stanu i nemate prostora za to? Ili pak jednostavno nemate vremena za uređenje vrta, ali biste voljeli imati svježu hranu uvijek kod kuće?

Sada ga možete imati. Rješenje vam nudi estonska kompanija Click & Grow koja je na Kickstarteru predstavila svoj proizvod Pametni vrt 9 (The Smart Garden 9), koji vam može olakšati uzgoj svježe hrane u svakoj kuhinji.

Pametni vrt – za uzgoj vlastitog povrća i biljaka kod kuće

Želite li imati svježi kelj, začine ili pak slatke jagode i umirujuću metvicu, sve što vam treba je ovaj Pametni vrt 9, koji je pametno osmišljen, i u kojem ćete bez imalo truda uvijek imati svježe voće ili povrće na stolu. Samo trebate napuniti spremnik za vodu i staviti je na prozorsku dasku i uzgajat ćete zdravu hranu.

U ovom vrtu biljke rastu brže i uzgajaju se uz pravu količinu vode, svjetla, kisika te hranjivih tvari, a nudi se zaista širok izbor biljaka pa tako možete pronaći kombinaciju koja vam najbolje odgovara. S obzirom da su 7 godina proveli u istraživanju ovog vrta, njihovo pametno tlo je 100 posto sigurno, a nanotech materijal je biorazgradiv, od prirodnog materijala je i ravnomjerno raspršuje smjesu zraka i vode po potrebi biljke. Uz to, jedina je tehnologija koja smanjuje razinu vlage u zoni korijena pa hrana tako sadrži 600 posto više antioksidansa od kupljene alternative. Uz to ne sadrži kemikalije ni gnojiva.

Vrt nije ni hidroponski, niti aeroponski, već koristi u potpunosti jedinstvenu tehnologiju koja pomaže biljci da raste  bez upotrebe pesticida, herbicida ili bilo kojih drugih štetnih tvari.

Pametni vrt je dovoljno malen da se savršeno uklapa u svaki stan, ali je ipak dovoljno velik da promijeni vaš način prehrane, i ne treba vam predznanje o vrtlarenju. Ono što je vrlo važno je da se svjetlo u pametnom vrtu neće ugasiti kad niste spojeni na Internet, jer ističu kako im nije bio cilj napraviti zabavan gadget, već su htjeli ljudima osigurati svježu i zdravu hranu.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Treba li CEO koristiti društvene mreže? „Za pet godina, tvrtke koje...

Ideja korištenja društvenih mreža mnogim korporativnim liderima čini se strana. Čak su i njihovi komunikacijski savjetnici u strahu da će tako...