Hoće li u budućnosti za plaćanje zaista biti dovoljan samo naš identitet?

Zanima vas kako ćemo živjeti i poslovati 2030. godine? Budućnost plaćanja bit će glavna tema Future Tense konferencije koja će se 2. listopada održati u zagrebačkoj Laubi.

Plaćanje kroz online zapis

Futurologija je znanstvena disciplina koja istražuje i predviđa mogućnosti tehnološkog i društvenog razvoja. Futurolozi predviđaju budućnost koja proizlazi iz kompleksnosti suvremenih društava, a tvrtke ih zapošljavaju u procesu upravljanja rizicima ili kao pomoć pri donošenju odluka.

David Birch jedan je od najvećih svjetskih autoriteta za temu plaćanja. Financial Brand proglasio ga je jednim od deset najutjecajnijih stručnjaka u bankarstvu, a Total Payments magazin smatra ga  najutjecajnijim europskim komentatorom na temu budućnosti plaćanja.

Savjetnik je najvećih financijskih organizacija za pitanja budućnosti elektronskih transakcija te stalni komentator za BBC Sky, a na Future Tense konferenciji govorit će o novim načinima plaćanja koji će promijeniti način transakcija kakav danas poznajemo.

Futurolog Birch tvrdi da se naš identitet duboko mijenja, jednako kao i novac. Upravo zahvaljujući tehnološkim promjenama oba se kretanja konvergiraju. Iz toga proizlazi da sve što će nam u budućnosti biti potrebno za transakciju jest naš identitet zarobljen u jedinstvenom zapisu naših online društvenih kontakata. Zvuči jako zanimljivo!

Predviđanje kao poslovni alat

budućnost plaćanja

Osim Bircha, na konferenciji će predavanja održati i brojni drugi relevantni i inozemni gosti.

Gerd Leonhard govorit će o eksponencijalnom razvoju tehnologije i njezinom utjecaju na društvo i prilagodbama koje već sada moramo početi provoditi. Aric Dromi bavit će se temom pametnih gradova budućnosti i nužnosti prilagodbe shodno tehnološkom razvoju. Futurologinja prehrane, Morgaine Gaye, informirat će sudionike o promjenama prehrambenih navika koje će promijeniti način na koji svakodnevno konzumiramo hranu.

Brojne korporacije zapošljavaju timove futurologa koji predviđaju potrebe kupaca budućnosti i na tom tragu predlažu promjene koje kompanije trebaju provesti. Iskoristite znanja futurologa i primijenite ih u svom poslovanju. Spremni dočekajte promjene koje dolaze eksponencijalnom brzinom!

Foto: Future Tense

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više