Charlie će vas pripremiti za svaki sastanak

Već smo spominjali koliko je važno stvaranje poslovne mreže kontakata odnosno ‘networking’ za uspjeh u poslovnom svijetu. No, što kad vam ‘networking’ jednostavno ne ide ili tek započinjete svoj poslovni život?

Iskusni poslovnjaci često će istaknuti kako je za stvaranje dobrih kontakata dobro znati i nešto neformalno o osobi s kojom se susrećete. Tako jednostavnije uspostavljate kontakt, ali i pokazujete interes za sugovornika.

Charlie je vaš osobni asistent

No, prikupljanje informacija o ključnim osobama u vašem poslovnom životu može biti dugotrajan i vremenski veoma zahtjevan posao. Zato takvi poslovi, kod visokopozicioniranih ljudi, često padaju na leđa asistenata ili tajnica.

Ostali se moraju pouzdati u svoju mrežu kontakata i u posljednje vrijeme, društvene mreže i Google.

Upravo tu u pomoć priskače ‘Charlie’, osobni asistent koji ‘spava’ u vašem e-mailu.

O čemu se zapravo radi? Charlie je alat koji u samo nekoliko trenutaka pretražuje više od 100 tisuća različitih izvora informacija i stvara svojevrstan izvještaj o osobi ili kompaniji koja vas zanima.

Jedna stranica je dovoljna

Izvještaj koji Charlie šalje na e-mail sadrži najvažnije vijesti o kompaniji, ključnim ljudima, njihove privatne interese i hobije, teme koje su vam zajedničke, profesionalnu povijest osobe koju pretražujete i brojne druge informacije za koje niste ni znali da bi vam mogle dobro doći.

Među izvorima koje Charlie pretražuje su društvene mreže poput Facebooka, Twittera i LinkedIna, kako bi otkrio privatnu i poslovnu povijest neke osobe. Tu su i službene web stranice kompanija, blogovi, medijska izvješća i druge javno dostupne baze.

Sve te informacije koje Charlie prikupi, organiziraju se i šalju na e-mail korisnika sat vremena prije samog sastanka. Zašto sat vremena? Tako da vam ostane dovoljno vremena da se pripremite za sastanak ili druženje, ali ne i previše vremena u kojem biste zaboravili ono što ste pročitali.

charlie - screenshot 02

Nekoliko klikova i Charlie već radi

Dovoljno je tek nekoliko klikova mišem i Charlie je već aktiviran. Cijeli sustav najbolje funkcionira ako povežete poslovnu adresu i poslovni kalendar s Charliem. I naravno sve sastanke i sudionike sastanka ubacite u kalendar.

Trenutno je omogućeno povezivanje s Gmailom i Google kalendarom, a u planu je i povezivanje s Outlookom.

Nakon početne registracije i povezivanja Charliea s kalendarom i e-mailom, zatražit će vas povezivanje s vašim računima na društvenim mrežama (Twitter, LinkedIn i Facebook). Na taj način Charlie može pretraživati vaše kontakte i prikupljati podatke o njima.

Čim Charlie pročita vaš raspored za sljedeći tjedan (zato se povezuje s vašim kalendarom) počinje pripremati izvještaj za nadolazeće sastanke. Već za nekoliko minuta možete vidjeti što bi netko mogao saznati o vama (jer Charlie priprema i izvještaj o vama temeljen na podacima koje ste mu učinili dostupnima), ali i podijeliti svaki izvještaj s kolegama ili suradnicima koji će također biti prisutni na sastanku.

charlie - screenshot 03

Impresionirajte kolege

Najbolji je osjećaj kad uđete na sastanak za koji vas je Charlie pripremio u posljednji tren i impresionirate kolege jer znate da je tvrtka u koju ste došli na sastanak nedavno dobila nagradu za svoj proizvod, a direktor redovito igra golf u obližnjem golf klubu.

Takvi se podaci možda čine trivijalnima, ali oni pokazuju koliko ste vremena uložili ne bi li saznali i one podatke koji se ne moraju nužno nalaziti na službenim web stranicama tvrtke.

Uostalom, mnogo je lakše uspostaviti kontakt s nekim, ako znate da vam je jedan od zajedničkih kontakata na LinkedInu vaša bivša kolegica koja je s tom osobom išla na fakultet. Ili možda otkrijete da manager kojeg ste upravo upoznali na poslovnoj večeri ima kćer koja trenira košarku u istom klubu u kojem je i vaše dijete.

Isprobajte Charliea. Besplatan je, jednostavan, a pokazat će vam koliko je zapravo informacija o svima nama dostupno na internetu.

Foto: Charlieapp.com

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više