Conspire platforma za networking postaje ozbiljna prijetnja LinkedInu

Društvene mreže poput LinkedIna omogućile su profesionalcima diljem svijeta da ostanu u kontaktu, ali i da stvore nove kontakte na temelju svojih interesa i poslovnih potreba.

Međutim, kad pogledate kako je netko povezan s nekim drugim na LinkedInu, zapravo ne možete znati koliko se te dvije osobe dobro poznaju. Možda su zajedno studirali i nakon toga se nisu vidjeli 20 i više godina. Možda su kućni prijatelji koji nisu poslovno povezani. A možda blisko surađuju.

Conspire – novi alat za networking

Upravo taj problem pokušava riješiti nova platforma za umrežavanje, Conspire. Za razliku od LinkedIna, kojeg možemo slobodno nazvati društvenom mrežom, vodeći se idejom “pomoći ljudima da iskoriste snagu vlastitih podataka”, Conspire je platforma koja analizom učestalosti razmjene e-mailova procjenjuje koliko je “bliska” vaša veza s nekim kontaktom iz vašeg adresara.

Naime, potrebno se prijaviti u Conspire i omogućiti mu pristup vašem Gmail profilu. Nakon toga aplikacija odrađuje analizu vaše prepiske s vašim kontaktima. Ovisno o tome koliko često razmjenjujete e-mail poruke s nekim od vaših kontakata, Conspire će ga rangirati u odnosu na druge kontakte.

Na primjer, ako s nekim izmijenjujete e-mail poruke na dnevnoj bazi, Conspire zaključuje da tu osobu dobro poznajete. S druge strane, ako ste izmijenili tek jedan ili dva maila, za Conspire je ta osoba tek poznanik u vašem životu.

Ako su i vaši bliski kontakti uključeni na Conspire, platforma stvara bazu podataka koja uključuje i kontakte vaših kontakata te vam pruža procjenu koliko je neka osoba “bliska” s nekom drugom osobom na njihovom popisu kontakata.

Time vam omogućuje da lakše stupite u kontakt s nekom osobom koja se nalazi na listi kontakata nekoga od vaših kontakata.

Da pojednostavnimo cijelu stvar. Primjerice, tražite li kontakt u nekom investicijskom fondu, možete pogledati među kontaktima svojih kontakata tko bi mogao imati poznate osobe tamo. Jednostavno upišete u pretragu “investicijski fond” i Conspire će vam izbaciti popis svih kontakata koji su zaposleni u investicijskom fondu i označiti koliko je netko od vaših kontakata “blizak” s tom osobom. Kad pronađete nekoga tko ima čvrstu vezu, jednostavno pošaljete kratku poruku u kojoj svoj kontakt molite da vas spoji sa željenom osobom. Zvuči komplicirano, ali je zapravo veoma jednostavno.

Conspire_1

Kontakte možete pretraživati prema tituli, tvrtki ili konkretnom imenu i prezimenu, ako ga znate.

Ako ne koristite Gmail, to ne znači da nećete moći koristiti Conspire. Dovoljno je da vaš e-mail server podržava IMAP protokol (znači i icloud.com, me.com, mac.com, outlook.com, msn.com, hotmail.com, live.com itd.) i Conspire će raditi besprijekorno i s njim. Potrebno će biti samo, tijekom prijave, upisati korisničko ime (odnosno e-mail) i lozinku dotičnog e-maila i Conspire će mu pristupiti na isti način na koji bi mu pristupala vaša e-mail aplikacija na mobitelu.

Kao bonus, Conspire će vam svakog tjedna poslati e-mail u kojem će vam sažeti kako komunicirate sa svojim kontaktima te sugerirati s kojim kontaktima biste trebali poraditi na vezi.

Conspire podržava i dodavanje nekoliko različitih e-mail računa na isti profil pa tako možete proširiti svoju mrežu i na privatne kontakte.

Trenutno Conspire koristi više od 63 milijuna ljudi, a novi se priključuju svakog dana, tako da vam potencijalnih kontakata neće nedostajati.

A za sve one koje brine činjenica da će netko pratiti njihove e-mail prepiske, u Conspireu tvrde da analiziraju samo rubrike pošiljatelja, primatelja, datum i predmet e-maila, ali ne i sam sadržaj. Dakle, nema straha da će netko analizirati o čemu pišete svojim kontaktima.

Isprobajte Conspire i provjerite ima li istine u onoj teoriji o tome da je bilo koja osoba na svijetu od vas udaljena tek šest ili manje koraka (osoba).

Foto: 123rf, Conspire.com

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više