Web stranice s craft idejama koje će vašu djecu zabaviti cijelo ljeto

Želja svakog roditelja je da slobodno vrijeme svoje djece obogati raznim aktivnim i zabavnim, ali istovremeno i edukativnim sadržajima. I dok su nekada djeca i roditelji bili prepuštenim svojoj mašti u izmišljanju raznih igara i zabava, danas je dovoljno znati gdje na internetu potražiti stranice koje nude pregršt zanimljivih ideja.

Najzanimljivije stranice za djecu

Kao i u svemu drugome i ovdje je ponuda stranica uistinu velika, pa prilikom traženja i odabira obratite pozornost na tri stvari. Naravno, stranice i ideje na njima moraju biti lijepe i pametne. Druga bitna stvar je da su materijali koji se koriste u igri i izradi raznih predmeta općedostupni, bezopasni te da ih djeca većinom mogu sama isprobati ako žele.

Jednako tako obratite pozornost da je sama stranica dobro strukturirana, tako da dijete lako i jednostavno može samostalno pretraživati. Postoje odlične stranice s mnoštvo sjajnih prijedloga i ideja, ali sa složenom, nepreglednom i neprivlačnom strukturom. Takva stranica nije dobar izbor za ponuditi djetetu. Što je stranica nepreglednija, to će biti djeci i neprivlačnija.

Nama je u odabiru najzanimljivijih stranica pomogla Željka Babić, autorica zabavnog projekta Fora radionice, kao i prvog edutainment projekta u turizmu u Hrvatskoj, kojeg je osmislila i realizirala za tvrtku Aminess Hoteli i Kampovi. Upravo kroz ovaj edutainment projekt, Željka je uspješno povezala edukaciju, učenje i zabavu, kroz niz različitih igara i radionica.


Pročitajte više: Didaktičke igračke: što su i zašto ih uvesti u svakodnevnu igru?


Prijedlozi stranica po izboru Željke Babić

Kako od papira i kartona napraviti najrazličitije životinje, kako jednostavno kreirati svoj stalak za mobitel ili uz malo truda napraviti košaricu, tek je dio ideja koje možete pronaći na stranicama Krokotak, EasyPeasyAndFun ili na aplikaciji TutoTod namijenjenoj iPad uređajima. Dovoljno je tek nekoliko klikova mišem da djeca sama otkriju jednostavna rješenja za izradu brojnih zanimljivih stvari.

Za onu nešto stariju djecu, koja su spremna i za veće izazove, preporučamo pak stranicu HandMadeCharlotte.

Zbog vrlo pristupačne strukture, ali i iznimno jednostavnog vizualnog prijenosa informacija, među najpopularnije stranice spada Pinterest. Dovoljna je tek osnovna registracija na samoj stranici i u sekundi vam dostupno postaje na tisuće craft ideja kojima ćete vrlo lako zaokupiti vaše mališane i potaknuti njihovu kreativnost.

U ovo ljetno doba na Pinterestu preporučamo zanimljive ideje vezane uz more i morski biljni i životinjski svijet. Nakon što vam djeca izrade svoje prve morske zvijezde, kornjače, ribice i rakove od papira, kartona i drugih materijala, zajedno možete na plaži uz obalu ili ronjenjem istraživati stvarni morski svijet.

Boravak na moru uz nezaobilazno kupanje i sunčanje, djeci vrlo lako možete obogatiti dodatnim zabavnim sadržajima. Dovoljno je tek malo papira u boji, bojica, škara, ljepila i ostalih pomoćnih materijala, da mališani izrade većinu od dostupnih craft ideja. Čak i oslikavanje najobičnijih kamenčića pronađenih na plaži ili u dvorištu može biti sasvim novo, uzbudljivo iskustvo.


Pročitajte više: Jesu li računalne igrice štetne za razvoj vaše djece? Ukratko – ne


Za djecu, ali i za odrasle

Popularne craft ideje ne moraju nužno biti zabava samo za djecu, već u njima mogu uživati cijele obitelji. Lov na blago samo je jedan prijedlog u kojem mogu zajedno uživati i djeca i njihovi roditelji. Uz pripremljene materijale koji se mogu precrtati ili isprintati, naoružajte se olovkama i bojicama te krenite u potragu za blagom. Pritom nikako ne zaboravite na zasluženu nagradu za sretnog pronalazača.

Jedna od ideja kojom možete osvojiti dječju pozornost su i “žive” bojanke, odnosno augumented reality bojanke. Kao i kod svake druge bojanke princip je jednak, dijete mora obojati isprintanu stranicu. Ono po čemu su ove bojanke drugačije je mogućnost da se iznad obojane slike stavi pametni telefon ili tablet, a slika će oživjeti u obliku crtića, ponekad i zabavne igre. Gotovo da i nema bolje motivacije za lijepo i pedantno bojanje likova, jer što je lik ljepše obojan, to će ljepši biti i 3D crtić.

Stranica koja nudi ovakvu mogućnost je Chromville. Kako bi likovi mogli oživjeti, na roditeljima je tek da s app storea preuzmu pripadajuću aplikaciju i sa stvaranjem čarolije može se započeti.

Ovo je tek nekoliko stranica, ali na stotine zabavni i kreativnih ideja. Uz njih i provođenje slobodnog vremena na računalu, pametnom telefonu ili tabletu, ne mora biti loše već postaje edukativno i korisno.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -