Uoči Dana očeva najavljen festival koji promiče ravnopravno roditeljstvo

Treći Dadathlon festival, obiteljsko događanje namijenjeno povezivanju očeva i njihove djece kroz sport i zabavu, u Puntu na otoku Krku održat će se u subotu i nedjelju 4. i 5. svibnja 2024. godine.

Mini maraton, edukativne radionice i kazališne predstave

Okosnica festivala je simbolični mini maraton za tate i djecu na šetnici uz more. Ostatak vikenda ispunjen je mnoštvom rekreativnih, poučnih i zabavnih sadržaja za djecu svih dobi i njihove roditelje. Tu su kazališne predstave, avanturističke igre, edukativne radionice, nogometne utakmice za tate i djecu, kutak za mame i gastronomski kutak sa zdravom hranom.

„Nadamo se da će i s ovogodišnjeg Dadathlon festivala mnoge obitelji s djecom kući ponijeti lijepe uspomene! Festival raste iz godine u godinu i dokaz je snage sporta i društvenih aktivnosti u jačanju obiteljskih veza. Presretni smo da je u organizaciju festivala uključen veliki broj volontera te da zajednički doprinosimo društvenom prihvaćanju važnosti ravnopravnog roditeljstva”, kazao je Marino Manzoni, predsjednik udruge Daddyhood Croatia.


Pročitajte više: Samo 4% očeva koristi roditeljski dopust, a zakonodavni okvir među najboljima u svijetu


Tate su važni

Godine 2021. utrka Dadathlon se održala virtualno, a od 2022. godine Dadathlon festival se održava u Puntu. U međuvremenu se proširio na četiri europske zemlje i Meksiko. U nastavku godine Dadathlon festivali će se održati u Austriji i Švedskoj, a posebna utrka trčanja za tate i djecu bit će organizirana u sklopu Osječkog polumaratona.

Za mini maraton u sklopu Dadathlon festivala naplaćuje se kotizacija. Uz startni broj svaki sudionik utrke dobiva majicu i startni paket s darovima sponzora. Sudjelovanje u ostalim sadržajima festivala za sve je zainteresirane besplatno.

Dadathlon festival u Puntu organizira Hrvatska udruga tata Daddyhood Croatia uz potporu Općine Punat i Turističke zajednice Punat. Festival je nastao u suradnji s neprofitnom organizacijom Daddyhood Europe čiji su osnivači Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni. Daddyhood Europe promiče aktivnu ulogu tate u odgoju djece i ravnopravnu raspodjelu roditeljskih uloga.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -