Još jedna srpska glumica progovorila o silovanju i otkrila tko je silovatelj!

Srbiju ponovno trese skandal, i to opet jer je glumica smogla snage i otkrila da ju je silovao moćnik iz showbiz svijeta. Žrtva je glumica Danijela Štajnfeld, a optuženi je glumac i bivši srpski ministar kulture Branislav Lečić.

Danijela Štajnfeld je silovana 2012. godine

Na prošlogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala srpska glumica Danijela Štajnfeld predstavila je dokumentarni film “Drži me čvrsto” u kojem je ispričala da je žrtva silovanja. Sada je beogradskom Višem tužiteljstvu otkrila da je riječ o Branislavu Lečiću, piše Tportal.


Pročitajte više: Srpska voditeljica održala lekciju svima koji kažu zašto žrtve silovanja ne progovore odmah!


Glumica je silovana 2012. godine, ali nije željela izaći u javnost s tim jer se bojala da joj nitko neće vjerovati. Nedugo nakon nemilog događaja otišla je živjeti u SAD i nadala se da će tamo krenuti ispočetka.

“Kad sam otišla u Ameriku, mislila sam – nitko ne mora to znati, zašto bih ja o tome razgovarala. To je moja prošlost, ja sad krećem od nule – zdrava sam, prava, mogu sve. Nitko ne mora znati da sam u stvari mrtva iznutra, da je moje dostojanstvo izbrisano. Međutim, onda su počeli problemi – nisam mogla spavati, pričati, jesti, počela sam dobivati napade panike”, ispričala je Danijela za Danas.

U petak je došla u Beograd iz New Yorka, gdje živi već nekoliko godina, i u beogradskom Višem javnom tužiteljstvu dopunila svoj prethodni iskaz. Glumica tvrdi kako ju je napastovao prije nekoliko godina, dok je s njim radila na jednom projektu. Nakon saslušanja tužiteljstvo bi trebalo donijeti odluku o daljnjem postupanju, a očekuje se da će Lečić biti pozvan da se izjasni o prijavi glumice.

U javnost je puštena snimak razgovora između Danijele i Branislava

Transkript razgovora smo preveli na hrvatski, a prenosimo ga u cjelosti.

Štajnfeld: “Ne sjećaš se da sam plakala?”

Lečić: “Sjećam se.”

Štajnfeld: “Nisam htjela ići tamo. Mislim, nisam htjela biti s tobom nasamo usred noći, na mjestu koje ne znam. Od tad sam se osjetila ugroženo. Tada sam se osjećala…”

Lečić je potom prekida: “Zašto?”

Štajnfeld pak nastavlja: “…Nepoštovano od tebe. Možeš li to razumjeti ili ne?”

Lečić: “Ja mogu razumjeti, ali to je velika greška. To je moje iskazivanje nježnosti, a ne nepoštovanje. To je dostignuće. Da si ti došla do tog stupnja moje zainteresiranosti da kod mene izazivaš tu emociju. Jesi li normalna? To je za čast, a ne za osjećaj ugroženosti. Zaista najozbiljnije mislim, a ti nemoj povjerovati. Što ti misliš da to ispada da sam ja netko tko svoj ku*ac usrećujem i stavljam seksualno u nekoga koga ne poštujem, da ga ponižavam, da podcjenjujem? Netko je zaslužio da ja to poželim. Imaš li uopće pojma tko sam ja?”

Nakon kraće stanke Štajnfeld odgovara: “Znači da ne poštuješ moje NE?”

Lečić: “Ne funkcionira baš sve to tako. Ako ti ja kažem DA, onda da. Ako ti kažem NE, onda ne. To je bila jedna nepredviđenost, jedna igra u kojoj se može pojaviti nešto iracionalno. Ako si stvarno isfrustrirana sa mnom, nemoj mi se javiti.”

Tom rečenicom snimka završava.


Pročitajte više: Direktor HUP-a je smijenjen zbog seksualnog uznemiravanja, no solidarnosti sa žrtvama još kritično nedostaje i posredovana je isključivo putem medija!


Što ju je potaknulo da progovori?

Danijela je u razgovoru za Insajder odgovorila na brojna pitanja između ostalog zašto ga nije odmah prijavila, ali i zašto je na kraju to ipak učinila.

“Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je odlučio biti veliki aktivist protiv seksualnih zločina. U trenutku kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap”, istaknula je Danijela Štajnfeld.

Podsjećamo, to je slučaj koji je prije otprilike dva mjeseca zatresao regiju kad je glumica Milena Radulović ispričala kako ju je silovao njezin bivši učitelj glume, 68-godišnji redatelj Mika Aleksić. Nažalost, ona nije bila jedina silovana, prijavilo ga je nekoliko djevojaka od kojih su neke maloljetne.

“Šest godina bila sam u školi Mike Aleksića kada me silovao. Imala sam 17 godina i to se nije dogodilo jednom, ponavljalo se”, rekla je Milena Radulović. Prvi put ju je silovao u studenom 2012. godine kad je ona imala 17, a on 61 godinu.

Foto: Instagram, Canva

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -