Dermaroller će biti zaslužan za vaš svježi izgled bez bora

Na svakoj koži moguće je pronaći tragove kronološkog starenja, fotostarenja, mjesta pojačane i izgubljene pigmentacije, ožiljke nakon upalnih procesa ili pak bore koje nastaju kao posljedica mimike lica tijekom prethodnih godina. Promjene u strukturi i izgledu kože nastaju s vremenom kao očekivana posljedica starenja samog tkiva, odnosno kao dio promjena uvjetovanih „biološkim satom“. One također mogu biti posljedica utjecaja vanjskih faktora poput izlaganja suncu ili pušenja.

Dermaroller vraća mladenački izgled

Preklapajući mehanizmi starenja zajednički dovode do promjena na koži koja tanka zbog smanjene debljine epidermisa i dermisa, a osobito zbog gubitka količine kolagena i elastina. Ona je također sklona promjenama pigmentacije te nastanku bora.

Na neke od tih promjena možemo utjecati i ublažiti ih minimalno invazivnim postupcima koje koristi estetska dermatologija, čiji korisnici najčešće žele vratiti mladenački izgled kože, osobito lica i dekoltea. Odabir tretmana u medicinskoj kozmetologiji i estetskoj dermatologiji ovisi o više faktora. Neki od njih su dob, tip kože, željeni učinak te mogućnosti i dosezi pojedinih postupaka.

Jedan od učinkovitijih dermatoloških tretmana je medicinski postupak kojim se potiče sinteza novog kolagena u koži. Taj se postupak u medicinskoj literaturi naziva terapija indukcije kolagena mikroiglicama ili microneedling.

Mikroiglice stvaraju mikro-ubode u koži i time potiču proces cijeljenja u koži u smislu proizvodnje novog kolagena od strane fibroblasta. To znači da stimuliraju kožu da se obnavlja i liječi sama i to prirodnim i sigurnim putem. Kao posljedica oslobađanja brojnih faktora rasta dolazi do stvaranja novih kolagenskih, elastinskih vlakana i neoangiogeneze – stvaranja novih kapilara. Rezultat je glatka, sjajna i zdrava koža pomlađenog izgleda.

Veliki rezultati uz minimalan rizik

Terapija indukcije kolagena mikroiglama najčešće se provodi u sljedećim indikacijama i to na licu i dekolteu:

  • višestruko pojačan ulaz u kožu proizvoda za njegu
  • pomlađivanje i poticanje obnavljanja kože oštećene suncem i starenjem
  • blaži oblici akne, ožiljci od akne
  • plitke bore
  • ožiljci

Za postizanje maksimalnog kozmetskog učinka najčešće će biti potrebno učiniti nekoliko tretmana medicinskog postupka terapije indukcije kolagena mikroiglama. Optimalno je provesti terapijski program koji se sastoji od tri tretmana u razmaku od 4 do 6 tjedana i potom nastaviti s terapijom održavanja dva puta godišnje.

Tijekom postupka terapije indukcije kolagena mikroiglama apliciraju se antioksidansi, nutrijenti, faktori rasta ili pak krvna plazma te hijaluronska kiselina za bolju hidrataciju i volumen kože. Glavna razlika između medicinskog postupka microneedlinga i ostalih metoda za poboljšanje izgleda i stanja kože je u tome da ne djeluje ablativno, odnosno ne djeluje po principu „skidanja“ sloja kože te je zbog toga rizik od stvaranja neželjenih posljedica minimalan.

O detaljima postupka, rizicima, nuspojavama i kontraindikacijama te o očekivanim rezultatima potrebno je posavjetovati se s educiranim specijalistom dermatovenerologije za provođenje postupka. On će vam također dati i upute kako se potrebno ponašati nakon provedenog postupka kako bi se postigao maksimalan učinak s minimalnim rizikom od neželjenih nuspojava.

Sve Women in Adria ostvaruju popust od 10 posto na usluge Poliklinike Hilarus

Foto: Poliklinika Hilarus, 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvote za upravne odbore

Europski parlament službeno uveo kvote za upravne odbore u tvrtke

Prema novoj odluci Europskog parlamenta, veće tvrtke u Europskoj uniji morat će povećati prisutnost mane zastupljenog spola, u ovom slučaju žena,...