Do savršenog tijela u 10 minuta tjelovježbe dnevno? Malo sutra!

Što misliti o brzinskom treningu od 10 minuta? Okej ako pričamo o istezanju. Međutim misliti da ćete imati savršeno tijelo vježbajući 10 minuta u danu može biti istina za djevojke u dvadesetima. Čak i to je danas sve rjeđe s obzirom na opise poslova kojima se bavimo.

Desetominutni trening i sjedilački život ne idu ruku pod ruku

Zagovornica sam kretanja. Na radnom mjestu krećem se svih osam sati i napravim do 12.000 koraka u svojoj dvorani. Rekla bih da sjedilačkim načinom poslovanja u kojem ljudi sjede između osam i 10 sati u danu gotovo je nemoguće vježbajući 10 minuta postići savršeno tijelo ili dobru formu.

Krenimo od toga da nama u Reformer studiju PLANK treba 10 minuta samo da zagrijemo naše klijentice i klijente. Odnosno, potrebno je deset minuta samo da se dovede informacija do mišića i zglobova da se pripreme za daljnju aktivaciju. U prvih 10 minuta pokrećemo cirkulaciju i pripremamo tijelo za daljnje trenažne procese. Ako pak nakon takvih 10 minuta stanemo s treningom nećemo postići “savršeno tijelo”, dobru formu, zdravo tijelo ili kako god tko gledao na rezultat treninga.

Ako pak tih 10 minuta iskoristimo s dobrim, snažnim i aktivnim treningom, od svega nekoliko vježbi možemo izazvati šok u organizmu nakon onih gore spomenutih osam do 10 sati sjedenja na radnom mjestu. Dakle, što nam je činiti?


Pročitajte više: Što kad stvarno nemate vremena za vježbanje?


Slušajte struku, vodite se iskustvom

Za početak smanjiti dotok informacija iz medija i raznih marketinških aktivnosti kako ćete učiniti čuda od svog tijela vježbajući 10 minuta dnevno iliti 70 minuta tjedno. A zatim prilagoditi prehranu sebi, svom tijelu i zdravstvenom stanju, potom tu istu prehranu analizirati ovisno o rezultatu koji treningom želimo postići. I za kraj, odabrati trening koji vam mentalno odgovara jer ako ćete biti uzbuđeni prilikom odlaska na trening i vraćati se sretni i zadovoljni, a ne još više izmučeni i bez snage, onda će takav trening osigurati rezultat.

Mogu reći da je iz mog iskustva zadovoljan klijent onaj koji je mentalno zadovoljan treningom jer takav klijent će brže postizati rezultate, bit će redovitiji i uspješniji kako treningom, tako i životno. Također, poučena iskustvom mogu zaključiti da je redovitost od svega dva puta tjedno vježbanja (što je ukupno 120 minuta tjedno) vidljiva kroz rezultate u svega dva mjeseca treninga, što je ukupno 16 treninga.

Jer kako bi Joseph Pilates (izumitelj reformera) rekao: “Za 10 treninga osjetit ćete razliku, za 20 treninga vidjet ćete razliku, a za 30 treninga imat ćete novo tijelo”. Zato ne “trošite” 70 minuta tjedno kratkotrajnog, kućnog treninga i duge pripreme uz ostale kućanske, obiteljske i poslovne obveze nego vježbajte 120 minuta tjedno i osigurajte si novo tijelo unutar 30 treninga, to je svega 1.800 minuta.

Autorica: Patricia Ćurković Rogić, Mag.oec., CEO of Studio PLANK 

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -