Najbolji dio dana za fitness

Najbolji dio dana za fitness je onaj koji uspijemo pronaći u pretrpanom rasporedu. Moje vrijeme za fitness je kad se sve zvijezde poklope:-)

Večer najbolji dio dana za fitness?

Prema istraživanju sveučilišta u Chicagu, najbolji dio dana za fitness je poslijepodne ili kasno navečer. Istraživanje je obuhvatilo vježbanje u svako doba dana: rano ujutro, u podne, poslijepodne i kasno navečer. Razine hormona koje utječu na metabolizam su bile najbolje kod ispitanika koji su vježbali kasno poslijepodne.

Ako nemate obiteljskih obaveza, znate što vam je činiti:-). Poslije posla direktno na fitness. Za zaposlene žene s djecom, to je najgore moguće vrijeme za fitness. Ja tada vježbam samo ako nisam jako dugo vježbala i neću opet uskoro vježbati. I bez obzira kada vježbala makar i 10 minuta sretna sam da sam i njih pronašla i dobro se osjećam nakon toga.

Fitness tijekom cijelog dana

Profesor kineziologije Russell Pate sa sveučilišta u Columbiji tvrdi da je najbolje vrijeme za fitness ono koje vama odgovara na način koji vam odgovara, ako će to rezultirati nekim kontinuitetom u vježbanju, što jedino daje dugoročne rezultate. Ako vam je lakše vježbati u paru, onda je bolje birati dio dana kad je to moguće ostvariti.

Američko udruženje za zaštitu srca preporuča najmanje 2,5 sata tjedno umjerene tjelesne aktivnosti ili sat i petnaest minuta intenzivne aktivnosti tjedno. To bi značio 30 minuta pet dana u tjednu. Ali često ne možemo pronaći niti tih pola sata, jel tako?  Profesor Pate preporuča da tih pola sata možemo razbiti u nekoliko 10-minutnih setova tijekom dana. Na primjer, ujutro prije posla radite čučnjeve (odlično za razbuđivanje), tijekom pauze za ručak iskoristite stepenice, a ne lift u zgradi u kojoj radite, a navečer nakon što svi zaspu radite iskorake. I vi ste taj dan odradili ubitačni trening za noge i guzu!

U drugim danima možete dodati vježbe za ruke, trbušnjake, mogućnosti su vam neograničene. Vikendom možete dodati trčanje, vožnju biciklom ili rolama. I ispunili ste svoju fitness kvotu koja će vam usput i pomoći da održite visoku razinu energije tijekom cijelog dana.

Foto: Dreamstime/Andreypopov

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija za poduzetnice Korčula

Poduzetnice, na Korčuli raspravljamo o gorućim izazovima u turizmu

Poduzetnici svakodnevno iznova promišljaju o tome kako poboljšati zadovoljstvo svojih klijenata. Kako se istaknuti u moru konkurencije i kako uspostaviti kontakte...