Kakav je utjecaj poslovnog sektora na djecu?

UNICEF 27. rujna 2019. godine održava konferenciju pod nazivom “Djeca su naš najvažniji posao” u kongresnom centru Forum. Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati prvog nacionalnog istraživanja o utjecaju poslovnog sektora na dječja prava u Hrvatskoj te Savjetodavno tijelo za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje (DOP) koje će pod vodstvom UNICEF-a raditi na povećanju vidljivosti i ostvarivanju dječjih prava u poslovnoj zajednici.

Povezano: Na UNICEF-ovoj utrci Mliječna staza prikupljeno 750,000 kuna za osnivanje prve banke humanog mlijeka

UNICEF: Kako poslovni sektor utječe na djecu?

Svakodnevno diljem svijeta poduzeća snažno utječu na djecu na niz izravnih i neizravnih načina. UNICEF ističe da su djeca korisnici proizvoda i usluga, ona su uzdržavani članovi obitelji zaposlenika poduzeća, članovi zajednica u kojima poduzeća djeluju. Isto tako, oni sami će jednoga dana biti zaposlenici i poslovni čelnici. Usprkos tome, većina poduzeća u Hrvatskoj tek treba spoznati na koje sve načine utječu na djecu i njihova prava. Uz to, što taj utjecaj znači za poslovni sektor i održivi razvoj društva u cjelini.

Cilj je konferencije prikazati u kojoj su mjeri dječja prava prepoznata u kontekstu društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj, predočiti poduzećima na koje sve načine utječu na djecu i njihova prava. Isto tako, UNICEF želi objasniti što taj utjecaj znači za poslovni sektor i održivi razvoj društva u cjelini.

Na konferenciji će za poslovni sektor i ostale sudionike biti predstavljene i preporuke za veći angažman na korist djece.

Djeca UNICEF

Program konferencije

Program obuhvaća sljedeće teme: zašto je važno da se poduzeća brinu o djeci i njihovim pravima; u kojoj su mjeri dječja prava prepoznata kao važan segment društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj; koje je sudionike nužno povezati i potaknuti da bi se ostvario veći angažman poslovnog sektora u korist djece. Na konferenciji će biti predstavljene i preporuke za poslovni sektor i ostale sudionike za provođenje aktivnosti društveno odgovornog poslovanja usmjerenog na dječja prava, kao i konkretni koraci i aktivnosti koje poduzeća mogu poduzeti na radnom mjestu, na tržištu ili u zajednici kako bi unaprijedila živote djece.

Govornici na konferenciji istaknuti su predstavnici javnog i poslovnog sektora, a poseban je gost Ishmael Beah, UNICEF-ov ambasador dobre volje te međunarodno priznati autor knjiga A Long Way Gone, Memoirs of a Boy Soldier i Radiance of Tomorrow, A Novel. Nekadašnji dječak vojnik u Sierra Leoneu iza sebe ima nevjerojatnu životnu priču, koju će u inspirativnom govoru podijeliti sa sudionicima konferencije.

Povezano: Unicefova aplikacija PlayTimer vam govori kad trebate prestati s radom i posvetiti se djeci

Radni jezici konferencije „Djeca su naš najvažniji posao” bit će hrvatski i engleski, s osiguranim englesko-hrvatskim simultanim prijevodom.

Svoj dolazak na konferenciju potvrdite e-porukom na [email protected] najkasnije do 20. rujna 2019. godine. Sudjelovanje na konferenciji ne naplaćuje se, a broj mjesta je ograničen.

FOTO: Unicef, Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hrvatska korupcija

Hrvatska napreduje u borbi s korupcijom, ali i dalje je ispod...

Korupcija je pošast koje nisu pošteđene članice Europske unije, ali ni njezine krovne institucije. Ustvrdila je to stručnjakinja za usklađenost i...