Kakav je utjecaj poslovnog sektora na djecu?

UNICEF 27. rujna 2019. godine održava konferenciju pod nazivom “Djeca su naš najvažniji posao” u kongresnom centru Forum. Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati prvog nacionalnog istraživanja o utjecaju poslovnog sektora na dječja prava u Hrvatskoj te Savjetodavno tijelo za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje (DOP) koje će pod vodstvom UNICEF-a raditi na povećanju vidljivosti i ostvarivanju dječjih prava u poslovnoj zajednici.

Povezano: Na UNICEF-ovoj utrci Mliječna staza prikupljeno 750,000 kuna za osnivanje prve banke humanog mlijeka

UNICEF: Kako poslovni sektor utječe na djecu?

Svakodnevno diljem svijeta poduzeća snažno utječu na djecu na niz izravnih i neizravnih načina. UNICEF ističe da su djeca korisnici proizvoda i usluga, ona su uzdržavani članovi obitelji zaposlenika poduzeća, članovi zajednica u kojima poduzeća djeluju. Isto tako, oni sami će jednoga dana biti zaposlenici i poslovni čelnici. Usprkos tome, većina poduzeća u Hrvatskoj tek treba spoznati na koje sve načine utječu na djecu i njihova prava. Uz to, što taj utjecaj znači za poslovni sektor i održivi razvoj društva u cjelini.

Cilj je konferencije prikazati u kojoj su mjeri dječja prava prepoznata u kontekstu društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj, predočiti poduzećima na koje sve načine utječu na djecu i njihova prava. Isto tako, UNICEF želi objasniti što taj utjecaj znači za poslovni sektor i održivi razvoj društva u cjelini.

Na konferenciji će za poslovni sektor i ostale sudionike biti predstavljene i preporuke za veći angažman na korist djece.

Djeca UNICEF

Program konferencije

Program obuhvaća sljedeće teme: zašto je važno da se poduzeća brinu o djeci i njihovim pravima; u kojoj su mjeri dječja prava prepoznata kao važan segment društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj; koje je sudionike nužno povezati i potaknuti da bi se ostvario veći angažman poslovnog sektora u korist djece. Na konferenciji će biti predstavljene i preporuke za poslovni sektor i ostale sudionike za provođenje aktivnosti društveno odgovornog poslovanja usmjerenog na dječja prava, kao i konkretni koraci i aktivnosti koje poduzeća mogu poduzeti na radnom mjestu, na tržištu ili u zajednici kako bi unaprijedila živote djece.

Govornici na konferenciji istaknuti su predstavnici javnog i poslovnog sektora, a poseban je gost Ishmael Beah, UNICEF-ov ambasador dobre volje te međunarodno priznati autor knjiga A Long Way Gone, Memoirs of a Boy Soldier i Radiance of Tomorrow, A Novel. Nekadašnji dječak vojnik u Sierra Leoneu iza sebe ima nevjerojatnu životnu priču, koju će u inspirativnom govoru podijeliti sa sudionicima konferencije.

Povezano: Unicefova aplikacija PlayTimer vam govori kad trebate prestati s radom i posvetiti se djeci

Radni jezici konferencije „Djeca su naš najvažniji posao” bit će hrvatski i engleski, s osiguranim englesko-hrvatskim simultanim prijevodom.

Svoj dolazak na konferenciju potvrdite e-porukom na [email protected] najkasnije do 20. rujna 2019. godine. Sudjelovanje na konferenciji ne naplaćuje se, a broj mjesta je ograničen.

FOTO: Unicef, Pexels

Sviđa vam se ovaj tekst? Ostavite komentar na dnu stranice, zapratite nas na Facebooku, Instagramu ili se prijavite na naš tjedni newsletter.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eu fondovi ženski posao

Zašto su EU fondovi uglavnom ženski posao?

Ravnopravnost postaje stvarnost, muškarci preuzimaju naša standardna ženska zanimanja, više ne možeš naći poštenu debeljačku kuharicu ili su sve fit i...