10 dana nezaboravne zabave i ovog ljeta u “Dvorištima”

“Najzabavnije događanje u gradu”, kulturno-turistička atrakcija “DVORIŠTA” tijekom 10 dana sredinom srpnja kroz raznolike zabavne programe i profiliranu eno/gastro ponudu i ove godine nastavlja pričati priče o nekim od najljepših dvorišta Gornjega grada!

Dvorišta – 10 dana zabave

U skladu sa sloganom manifestacije “Svako ima svoju priču…” pričamo priče o prošlosti Gornjega grada, a svako dvorište uistinu ima samo svoju priču i kroz te priče i Zagrepčanima i sve brojnijim gostima predstavljamo Zagreb kakav još nisu doživjeli.

Od petka 17. do nedjelje 26. srpnja svi zainteresirani ponovno će imati jedinstvenu priliku zaviriti iza vrata gornjogradskih palača i otkriti neke od najljepših privatnih i javnih vrtova i dvorišta gornjogradskih palača: Prekrasno dvorište palače Balbi u Demetrovoj, čarobni vrt Državnog arhiva palače Erdödy-Drašković na vrhu Opatičke ili malo intimno privatno dvorište u Opatičkoj ulici.

Dvorišta_1

Novitet ove godine jest i jedinstveni zeleni unutarnji vrt Atelijera Meštrović u Mletačkoj s Meštrovićevim skulpturama koji će biti otvoren cijelim tijekom manifestacije, a posebna atrakcija svakako je otvorenje kultnog dvorišta u Basaričekovoj 11 u kojemu je sniman “najzagrebačkiji” od svih filmova – remekdjelo Kreše Golika “Tko pjeva zlo ne misli“, u kojemu će posjetitelji moći konzumirati špek i gemišt i uživati u starogradskim popevkama!

Tijekom trajanja manifestacije sva dvorišta bit će otvorena za javnost svakim danom od 18:00 – 00:00h. Ulaz u sva dvorišta bit će slobodan te ćemo na taj način svima omogućiti da dožive ove jedinstvene gornjogradske ambijente.

Ova jedinstvena kulturno-turistička atrakcija proizašla je iz kreativne radionice G.A.D. PRODUKCIJE i Katapult promocije. Projekt se ostvaruje uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Dvorišta_2

Podaci o 30.000 posjetitelja u 2014. i preko 7.100 lajkova na službenoj FB stranici, kao i izuzetno zanimanje javnosti i medija te brojne pohvale zabilježene u knjigama dojmova, potvrđuju zanimljivost i kvalitetu ovoga projekta te pružaju pretpostavke za njegov uspješni nastavak i u 2015. godini.

“Dvorišta” i ove godine nude doista niz dobrih razloga za ostanak i uživanje u ljepotama Zagreba i njegova Gornjeg grada tijekom ljeta: jedinstvenu atmosferu, odličnu zabavu, vrhunske izvođače i žive akustične svirke među kojima se već sad spominju Ivana Kindl, Iva Smojver, Ricardo Luque, Ivana Radovniković, Nikola Marjanović, Zagrebački puhački ansambl, Ansambl Antiphonus i još mnogi drugi. Niti ove godine neće nedostajati ni slasnih zalogaja, niti osvježavajućih gutljaja, a posjetitelje očekuju i mnoga druga iznenađenja.

Dvorišta_3

Kvalitetu ovoga projekta potvrđuju i dvije prestižne nagrade dobivene već nakon prve godine manifestacije: nagrada “CBTour” i oznaka GREEN MARK – SIGN OF EXCELLENCE Saveza za energetiku Hrvatske za najkreativniji i najinovativniji projekt u turizmu s naglaskom na održivi razvoj, te nagrada MRAK – Mreže za razvoj i kreativnost za najkreativniji i najinovativniji turistički projekt ili proizvod u respaktabilnoj konkurenciji varaždinskoga Špancirfesta i Noći muzeja!

Zbog svega toga od 17. do 26. srpnja i ove godine doista se isplati – Zakačiti se za Dvorišta!

Pratite projekt i na Facebooku.

Dvorišta_4

Foto: Dvorišta PR

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više