Dolazi još jedan film o Wall Streetu, ali sa ženom u glavnoj ulozi

U filmu „Vuk s Wall Streeta“ imali smo priliku upoznati Jordana Belforta, po čijoj je knjizi Martin Scorsese snimio film s Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi. Uskoro ćemo imati priliku upoznati Naomi Bishop, prvu bankaricu s Wall Streeta koja će biti predstavljena na velikom ekranu.

Naomi Bishop kao „vučica s Wall Streeta“

Hollywood već dugo nije snimio film o Wall Streetu sa ženom kao glavnim likom. Zadnji takav film bio je „Working Girl“ iz 1988. godine s Melanie Griffith u glavnoj ulozi. Dvije su producentice to odlučile promijeniti. Sljedeće godine gledat ćemo film kojeg su napisale, producirale i u kojem glavnu ulogu ima žena, piše Bloomberg.

Alysia Reiner, glumica najpoznatija po ulozi u seriji „Orange is the New Black“ i Sarah Megan Thomas producentice su koje rade na novom filmu pod nazivom „Equity“ koji će nam predstaviti svijet Wall Streeta sa ženske perspektive.

Priča će uključivati sklapanje poslova, korupciju i seksizam – sve ono što se na Wall Streetu i događa. Producentice su smatrale da je krajnje vrijeme da netko pokaže živote žena s Wall Streeta, a da nisu samo tajnice. Još jedna stvar koja je drugačija u novom filmu je da će prikazivati Wall Street u današnje vrijeme, nakon ekonomske krize, pa će u filmu biti uključena i nova pravila bankarstva uvedena nakon financijske krize.

Tko će glumiti Naomi u filmu još nije poznato, ali zna se da će same producentice imati i svoje vlastite uloge.

Film će se snimati u New Yorku i Philadelphiji, a u kinima se očekuje sljedeće godine u vrijeme predsjedničkih izbora u SAD-u.

„Equity“ nezavisan od velikih filmskih kuća

Producentice Reiner i Thomas osnovale su kompaniju Broad Street Pictures i ovo im je prvi nezavisni film. Kako bi prikupile financijska sredstva potrebna za snimanje filma, producentice su odlučile potražiti donatore na samom Wall Streetu, odnosno neke od najpoznatijih imena Wall Streeta. U prikupljanju sredstava nisu imale problema, što pokazuje veliki interes za film i od strane ‘velikih faca’ s Wall Streeta.

„Poznajem mnogo žena poput Naomi, protagonistice filma. Nije to baš tako lako“, rekla je Candy Straight, nezavisna direktorica i bivša investicijska bankarica koja sudjeluje u financiranju filma.

Da nije lako biti žena u financijskom svijetu pokazalo je i istraživanje Catalysta koje je pokazalo da žene zauzimaju samo 2% CEO pozicija u najvećim svjetskim financijskim i osiguravajućim kompanijama i samo oko ¼ vodećih seniorskih pozicija.

Priča je zasnovana na istinitim iskustvima, odnosno na velikom broju intervjua sa ženama i muškarcima koji rade za velike financijske institucije na Wall Streetu, među kojima su i James B. Lee Jr., potpredsjednik JPMorgan Chasea, Barbara Byrne, potpredsjednica Barclaysa i Elaine La Roche, bivše direktorice Morgan Stanleya koja se i danas smatra jednom od najmoćnijih žena u financijama 90-ih godina.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više