Facebook lansirao aplikaciju za vaše najmlađe

Facebook, najpopularnija svjetska društvena mreža, prvi put otvara svoja vrata i za sve one mlađe od 13 godina. Istina, ne mogu otvoriti profil na društvenoj mreži, no sada mogu koristiti Facebookov proizvod za dopisivanje i videopozive – Messenger.

Ništa bez roditelja

Aplikacija za sve mlađe od 13 godina zove se Messenger Kids i novi je proizvod dizajniran s ciljem da djecu obrani od internetskih predatora. Omogućuje im povezivanje sa svima koji imaju Messenger, a to su mahom svi oni koji i imaju Facebook profil. Dodatak cijeloj priči jest ugrađeni nadzor roditelja, piše Večernji list.

Dakle, da bi netko mlađi od 13 godina otvorio aplikaciju Messenger Kids, za to mora pitati roditelje, odnosno mora ih nagovoriti da u njegovo ime na njegovu uređaju otvore tu aplikaciju i to putem svojih profila. Samim tim roditelji dobivaju ovlasti nad cijelim Messenger profilom djeteta te mu mogu odabrati prijatelje za dopisivanje, ali i uključiti ga u svoje grupe. Radi se o proaktivnoj roditeljskoj kontroli, objašnjavaju u Facebooku, koja se razlikuje od ostalih aplikacija.

A usto, objašnjava Antigone Davis, žele potaknuti komunikaciju unutar obitelji i zbližavanje njenih članova. Prema istraživanjima, djeca između 6 i 11 godina sklona su istraživanju te postavljanju samostalnih aplikacija koje predstavljaju rizik, tvrde u Facebooku. Stoga bi upravo njihova aplikacija za djecu, uvjeravaju, trebala biti poželjna među roditeljima jer im pruža dodatne ovlasti i nadzor.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više