Uskoro drugi Forum poslovnih mogućnosti za samozapošljavanje

U četvrtak, 6. lipnja, održat će se drugi Forum poslovnih mogućnosti za samozapošljavanje u organizaciji Hrvatske udruge za franšizno poslovanje. Događaj je organiziran u suradnji s Visokom školom za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski koja će u sklopu Foruma održati Smotru studentskih poduzeća i studentskih poduzetničkih inkubatora.

Franšiza jednako uspjeh?

Hrvatska udruga za franšizno poslovanje drugu godinu za redom organizira ovu manifestaciju kako bi svojim znanjem pomogla nezaposlenima i studentima da svoj poslovni pothvat učine održivijim. Franšiza je odličan način ulaska u poduzetništvo upravo radi toga što se buduće poslovanje temelji na isprobanom modelu te uz mentorstvo iskusnijeg poduzetnika/davatelja franšize. Takav način samozapošljavanja/kupnja franšize moguća je i putem HZZ potpora Od mjere do karijere.

Statistike pokazuju da više od 90% takvih start up-ova preživi prvih 5 godina poslovanja za razliku od samostalnih gdje je stopa preživljavanja jedva preko 25%.

S druge strane, Visoka škola Nikola Šubić Zrinski i BIZ-Poduzetnički inkubator (Business incubator Zrinski) već 10 godina organiziraju Smotru studentskih poduzeća i studentskih poduzetničkih inkubatora. Na smotri će sudjelovati brojne visokoškolske ustanove, studentska poduzeća te predstavnici alumni zajednice koji su uspješno pokrenuli poduzeća za vrijeme studija. Logičan faza životnog ciklusa studentskih poduzeća je prebacivanje u realni sektor nakon diplome, a samozapošljavanje je okosnica svega. Kada se to spoji s mogućim rastom kroz kreiranje franšiznog poslovnog modela, dobiva se idealna kombinaciju ovih dviju priredbi.

Besplatno savjetovanje

Na Forumu će se predstaviti poznati franšizni koncepti s ciljem poticanja samozapošljavanja kod studenata i nezaposlenih osoba te će se održati predavanja,  radionice i okrugli stol, panel diskusije s ciljem poticanja samozapošljavanja studenata i nezaposlenih osoba kroz poznate franšizne modele, ali i kroz otkupljivanje studentskih poduzeća od strane studenata uz potpore za samozapošljavanje, a nakon završenog studija.

Za već postojeće poduzetnike priprema se i Mini franšizni inkubator, gdje će biti moguće dobiti besplatne savjete o kreiranju franšiznog poslovnog modela, kao i testirati franšizibilnost poslovanja.

Forum podržavaju:

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Zajednica za franšizno poslovanje pri HGK i Subway Hrvatska.

Medijski pokrovitelji:

poslovniFM, Poslovni savjetnik, Suvremena.hr, Women in Adria i drugi.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -