Nova direktorica financija General Electrica pokušat će spasiti tvrtku od nagomilanih dugova!

Na mjesto direktorice financija General Electric-a odabrana je Carolina Dybeck Happe, čija će ključna uloga biti pokušaj oporavka bilance tvrtke.

general electric

Dybeck Happe, trenutno CFO Maerska, pridružit će se General Electric-u početkom 2020., izjavila je tvrtka u ponedjeljak. Njezino je zaposlenje uslijedilo nakon četiri duga mjeseca potrage za nasljednikom Jamie Miller, posljednje financijske direktorice.

Dybeck Happe želi smanjiti dug General Electric-a

Prijelaz dolazi u kritičnom trenutku za General Electric. Tvorac žarulja, mlaznih motora i MRI strojeva nalazi se usred krhkog povratka iz jednog od najmračnijih razdoblja u svojoj 127-godišnjoj povijesti. Tvrtka je nagomilala ogromne dugove nakon godina loših odluka. Dybeck Happe će voditi GE-ove pokušaje za smanjenjem duga.

“Divila sam se General Electric-ovom timu, tehnologiji, globalnoj mreži i brendu, i uzbuđena sam što ću im se pridružiti u vrijeme značajne prilike za tvrtku i njezine dioničare.”

Carolina Dybeck Happe

O iskustvu Dybeck Happe govori činjenica da je provela 16 godina na mjestu Assa Abloy, od kojih je sedam bila CFO. Igrala je ključnu ulogu u transformaciji tvrtke od regionalnog igrača u globalnog, digitalno osvještenog lidera. Dok je bila financijska direktorica, pomogla je kompaniji da poveća vrijednost dionica i profit, te da vrati uloženi kapital.

Povezano: Galerija: 22.10.19. Women in Finance

Kao CFO Maerska, bila je ključna u upravljanju strateškim i strukturnim promjenama usred značajnih promjena tržišta. Brojne vodeće publikacije i udruženja, smatraju ju jednom od najboljih financijskih direktorica.

Zamijenit će financijsku direktoricu Jamie Miller

Kao što je prethodno objavljeno, Dybeck Happe će mjesto financijske direktorice preuzeti od Jamie S. Miller, koja je na toj poziciji bila od 2017.

Povezano: Žena ponovno na čelu međunarodnog monetarnog fonda!

Izvršni direktor General Electrica, H. Lawrence Culp Jr. rekao je: “Jamie Miller primjer je duha i posvećenosti našoj cijeloj organizaciji. Bila je otporan i cijenjen vođa i mentorica mnogima. Zahvalio bih joj osobno i u ime kompanije za njezinu službu i doprinose.”

Želite koristiti pogodnosti našeg Networka? Pridružite nam se!

Foto: Instagram, Maersk

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -