Hillary Clinton prva žena predsjednička kandidatkinja velike stranke

Na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Philadelphiji, u četvrtak navečer, Hillary Clinton i službeno je prihvatila nominaciju za predsjednicu SAD-a.

Bivša prva dama, senatorica i državna tajnica predstavila se kao borac za djecu, žene,  invalide, radnike, siromašne, a takvom ju je opisala i njena kćer Chelsea, koja je održala govor prije nje. „Predana i predivna majka i baka koja unucima čita „Chugga-Chugga Choo-Choo“ i koja je prisustvovala svim njenim aktivnostima kada je bila dijete“, navela je Chelsea.

Predsjednica svih – i onih koji će glasati za nju, ali i oni koji nisu

Hillary je u svom govoru istaknula kako su njene nominacije za predsjednicu povijesni čin i „korak prema boljoj zajednici“, te dodala kako će biti predsjednica cijele Amerike, i onih koji će glasati za nju, ali i onih koji nisu.

Istaknula je kako svi moraju zajedno raditi kako bi prevladali unutarnje i vanjske izazove koji prijete Americi. „Amerika treba energiju, talent i ambicije svakog od nas kako bi naš narod bio bolji i jači“, rekla je Hillary čiji je slogan kampanje „Zajedno smo jači“, ali i misao vodilja za cijelu zemlju i za budućnost te zemlje.

Za republikanskog kandidata Donalda Trumpa rekla je da želi podijeliti Ameriku i odvojiti je od svijeta. “Trump želi da se bojimo budućnosti i jedan drugoga. Ne dozvolite da vam itko govori da je naša zemlja slaba. Ne vjerujte bilo kome tko kaže da to sam može riješiti.“

Na Konvenciji u Philadelphiji pažnju je privukao i jedan detalj. Naime, Madeleine Albright nosila je broš s imenom Hillary kraj kojeg je bilo razbijeno staklo, kako bi poslala poruku da se žene još uvijek bore sa „staklenim stropom“ u ostvarivanju svojih ciljeva.

Ove se teme dotaknula i Michelle Obama, koja je prvog dana Konvencije istaknula kako se Hillary nepokolebljivo borila kako bi „razbila stakleni strop“, zbog čega je svatko zaslužuje kao lidera koji će imati moć da oblikuje djecu idućih četiri ili osam godina života.

Foto: službena Facebook stranica Hillary Clinton

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

NB HOBBY&ART

‘Izražavanje kroz umjetnost daje posebnu vrstu zadovoljstva i slobode’

U današnjem brzom tempu života, pronalazak vremena za sebe i izražavanje kroz umjetnost postaje sve važnije. Srećom, postoji jedno mjesto koje...