Putuj bolje Mikro poduzetnice 2015. godine Elizabete Planinić vas vodi u predivnu Keniju

Predivnu i nedovoljno istraženu Keniju sada je moguće upoznati, ne samo kroz turistički aspekt, nego i humanitarni. U organizaciji agencije Putujbolje otkrijte tajne bijelog pijeska i divljeg životinjskog svijeta, a sve to uz istovremenu pomoć najugroženijoj skupini u društvu.

Afrički tropski raj

humanitarno djelovanje

Kilometri sitnog bijelog pijeska, tirkizni indijski ocean i nepregledni vrtovi kokosovih palmi. Diani Beach svojom ljepotom zaista nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Smještena na južnoj obali Mombase, glavne luke afričke luke, ova plaža već je petu godinu zaredom nagrađena prestižnom svjetskom nagradom World Travel Awards kao najbolja i vodeća plaža Afrike.

Ispred kenijske obale prostire se zaštićeni prirodni koraljni greben, a zbog fascinantnih izmjena plime i oseke pruža se mogućnost šetnje po koraljnom dnu Indijskog oceana.

Diani Beach jedna je od vodećih kite surfing destinacija svijeta, ali i izvrsno mjesto za windsurfing, deep-see fishing ili snorkeling.

Lokalno iskustvo

Diani Beach nudi i više od prekrasne prirode. Posjetite lokalne tržnice s uvijek svježim voćem i povrćem, ali i raznim šarenim afričkim ukrasima poput perlica, tkanina i odjeće do drvenih rezbarija, masai nakita te unikatnih torbi.

Noćni život pruža posebnu atmosferu. Iskusite legendarni beach bar Forty Thieves, ali i manje klubove, diskoteke i internacionalne barove. Zabava je zagarantirana!

Osim tradicionalnih lokacija, Diani Beach ima i dvije suvremeno opremljene bolnice, brojne shopping centre, restorane i barove te golf i tenis terene. Za one nešto hrabrije postoji i mogućnost jahanja deva ili konja na plaži.

Susret s afričkom divljinom

humanitarno djelovanje

Na ovom putovanju upoznat ćete i divlji životinjski svijet. Safari uključuje game drive po parku uz bliske susrete s kenijskom divljinom. Slonovi, žirafe i zebre samo su neke od životinja koje ćete imati priliku vidjeti iz sigurne blizine.

Uživajte i u odličnoj ponudi kontinentalne i swahili hrane uz jedan od najljepših pogleda na prostranstvo savane Afrike.

Humanitarni doprinos

Agencija Putujbolje odlučila je 5 posto zarade od uplata za ovo putovanje preusmjeriti prema zakladi KENYA KESHO.

Zaklada KENYA KESHO sada započinje s izgradnjom škole za djevojčice, i to u najsiromašijem dijelu obalne pokrajine. Škola se u potpunosti gradi iz temelja, a trenutno je u posjedu zaklade samo zemljište. Projekt ima za cilj sagraditi školu s 10 učionica, knjižnicom, likovnim studijem i računalnim centrom. Maksimalni kapacitet škole iznosio bi 400 djece, koliko ih i planira obrazovati svake godine.

Zašto baš djevojčice? Zato što u 21. stoljeću još uvijek postoje mjesta u kojima se djevojčice u dobi od 10 do 12 godina prisilno udaju. One nemaju priliku za obrazovanje i vlastiti izbor. Ovim se projektom nastoji navesti roditelje da svojim malodobnim kćerima pruže priliku za drugačiji život.

Odvažite se na avanturu i pomozite onima kojima to treba!

Informacije o putovanju dostupne su na web stranici.

Foto: Putujbolje

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više