MICA -pametna narukvica koju želimo nositi

Pametni nosivi uređaji na tržištu se mogu nabaviti već neko vrijeme. Ideja je da pametne telefone, koji su sve veći, ostavimo u torbama ili na stolu, a poruke i pozive primamo na manjem uređaju koji nosimo na zapešću ili glavi.

Međutim, svi pametni satovi, naočale i narukvice koji su se do sad nudili na tržištu izgledaju dosta nezgrapno i veliko (pogotovo ako imate tanje i manje ruke). Stoga su se suradnji s tehnološkim tvrtkama okrenuli i dizajneri koji sve češće u svojim kolekcijama nude i pametne modne dodatke.

MICA – inteligentni modni dodatak

Tako se i američki proizvođač čipova i procesora Intel udružio s američkom tvrtkom Opening Ceremony ne bi li napravili pametnu narukvicu koja ne samo da nudi sve blagodati mobilne tehnologije, već i izgleda dizajnerski i privlačno. I naravno, ciljali su prije svega na žensku populaciju.

MICA ili My Intelligent Communication Accessory pametna je narukvica zamišljena kao modni dodatak, ali i pametan način da diskretno pratite svoje poruke, e-mailove, predviđene sastanke i podsjetnike, bez potrebe za vađenjem pametnog telefona iz torbe.

Tako je moguće primati SMS poruke i odgovarati na njih unaprijed pripremljenim odgovorima, dobiti obavijest o važnom e-mailu koji vam je stigao na Gmail račun ili vidjeti podsjetnik na neki sastanak ili događaj upisan u Google Calendar ili Facebook event.

Oni koji se brinu za sigurnosnu komponentu takvog jednog pametnog dodatka mogu odahnuti. MICA ima ugrađenu opciju za zaključavanje i pristup na daljinu, moguće ju je točno locirati (kad ju zagubite negdje u stanu), a konfiguracija same narukvice obavlja se putem posebnog portala.

MICA-SMS_lo-res

Ekskluzivni i skupocjeni materijali

Opremljena je 1,5 inčnim ekranom osjetljivim na dodir, a nositeljici signalizira novu poruku laganom vibracijom. Iz Intela tvrde kako će baterija, koja se puni klasičnim Micro-USB punjačem izdržati dva dana između punjenja, no i dodaju kako trajanje baterije ponajviše ovisi o frekventnosti korištenja.

Za dizajnersku komponentu pobrinuli su se skupocjeni materijali. Tako je MICA presvučena 18 karatnim zlatom, i dolazi u dvije verzije – crna zmijska koža, biseri iz Kine i lapis s Madagaskara, odnosno bijela zmijska koža, kamen tigrovo oko iz Južne Afrike te obsidijan iz Rusije.

Upravo zbog svog dizajna i skupih materijala, ni njena cijena nije zanemariva. Prije svega, biti će dostupna samo u SAD-u i to po cijeni od 495 dolara (nešto više od 3000 kuna). Razlog tome je i što je u cijenu uključena dvogodišnja pretplata na podatkovni promet kod američkog AT&T-a.

Foto: Intel

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više