Izrada web stranice neophodna je za biznis – izraditi je samostalno ili unajmiti dizajnera?

Mnogima predstavlja opterećenje i stres ako se moraju samostalno upustiti u poslove za koje smatraju da nemaju kvalifikacije ili iskustva. Teško im je izaći iz zone komfora i preuzeti zadatke za koje znaju ili su uvjereni da nisu stručni. Ljudski je bojati se krajnjeg ishoda i da posao neće biti odrađen profesionalno i na nivou. Ti strahovi mogu biti u različitim životnim područjima, no najčešće se radi o poslovnim izazovima. Česti primjer je upravo izrada web stranice.

Informiranost kao ključ samostalnosti

Razmišljaljući o njenoj izradi, puno ljudi ni ne pomišlja da je to nešto što bi mogli napraviti sami, posebice im je ta stranica važna za pokretanje biznisa.

Prvi faktor zbog kojeg se mnogi ipak odluče na samostalno kreiranje naspram najma profesionalaca je upravo cijena. Kod samostalne izrade potrebno je dovoljno se i kvalitetno informirati o svim trendovima, bitnim stavkama i postavkama koje kvalitetna stranica mora sadržavati.

Drugi faktor je kvaliteta sadržaja. Mnogi ljudi, iako se nisu školovali za to, po prirodi su kreativni i vizualni pa znaju samostalno složiti dobar osnovni dizajn. Ako vam za vaš tip biznisa ne treba izuzetno dinamična i interaktivna web stranica, možda biste je mogli kreirati sami. Opet se radi o uštedi novaca, ali i o posebnoj vrsti zadovoljstva kao rezultat potpuno samostalnog rada.

Izrada web stranice – što je važno

Promišljajući o stvarima koje su zaista bitne za dobar web, popis je dug, ali svedeno na 4 točke izgleda ovako :

 • atraktivni vizualni identitet
 • dobar sadržaj
 • preglednost
 • kvalitetan proizvod ili usluga koja se nudi

Važno je znati da niti najljepša izrada web stranice neće imati efekta, ako je sadržaj loš i nezanimljiv. U bespućima interneta današnjice i  raznih web stranica, treba se doista istaknuti i imati nešto sto će korisnika privući i zadržati baš kod vas. A to nije baš lak zadatak pored toliko konkurencije i dobrih ideja.

Ukoliko se odlučite za samostalnu izradu jer ste primjerice na početku poslovanja i želite smanjiti troškove, nemojte da vas to obeshrabri. Naime, ukoliko vas biznis raste, usluga i proizvodi ostanu zanimljivi i traženi, a sadržaj koji promovirate kvalitetan, moći ćete investirati u profesionalnog dizajnera. Možda vam to nije potrebno u ovoj fazi, a kako rastete, rast će i prihodi i potrebe pa ćete se možda radije tada odlučiti za takvu vrstu vanjske pomoći.

 Programi za samostalnu izradu

Ako ste na početku svoje poslovne priče, spas biste mogli naći u programima koji   omogućuju da za vrlo pristupačnu cijenu, napravite sami svoju web stranicu. Tako ćete imati potpunu kontrolu nad sadržajem i osjećati se sigurno da je web spreman za javnost. Program kao sto je Trioclicks nudi veliki izbor predložaka za svačiji ukus. Razni fontovi, boje, slike, stilova weba među kojima sigurno svatko može naći i nešto za sebe i svoje potrebe.

Poput drugih programa i cijena Trioclicksa je pristupačna, a uključuje i zakup domene, što je sve što je zapravo potrebno za izradu i objavu weba ili bloga. Ovakvi programi predstavljaju “zlatno sredinu” jer imate potpunu slobodu samostalnog kreiranja vizuala i sadržaja, a i stručnu podršku ako negdje zapnete.

Sve aktivne Women in Adria članice ostvaruju 50% popusta na ukupnu godišnju cijenu za kreiranje i održavanje vlastite web stranice. Više informacija o našem članskom programu na linku

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

 1. Poštovani, ovaj članak mi je došao u pravom trenutku. Trenutno sam u nedoumicu, što napraviti!? Otvorila sam obrt i koristila sredstva za samo zapošljavanje HZZ, od kojih su mi priznali izradu web stranice. Dečko koji mi je dao ponudu od 1500 kn za izradu stranice, ja sam prihvatila, potpuno ne informirana o izradi stranice. Molim vas da mi odgovorite što dalje. Novac sam mu uplatila prije 3 tjedna. Sve što je napravio, 90% nije onako kako smo se dogovorili. Sad mi je rekao da sama nađem pozadinu… Izrađujem slike pouring tehnikom, apstraktno slikarstvo, želim da sve bude u bojama. Očekivala sam nekoliko primjera da će predložiti. Molim vas stručno mišljenje, jako mi je važna web stranica, želim prezentirati svoje slike na naj bolji mogući način, to je tehnika koje je manje poznata u Hrvatskoj. Želim je predstavit na najbolji mogući način.
  Srdačan pozdrav
  Mirjana

  • Pozdrav Mirjana, javljam se iz Trioclicks Kompanije, molim te ako mozes samo da nam posaljes nekoliko svojih radova na nas mail ([email protected]), i mi cemo sa velikim zadovoljstvom da napravimo nekoliko primjera za tvoju web stranicu, i dobices popust od 50% (sto je mnogo manje od tvoje prve uplate), naravno ako si vec clan u WA. I sto je najbitnije ne moras nista da platis dok ne budes 100% zadovoljna tvojom webstranicom.
   Hvala!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -