Ovo su najbolje izjave Jane Birkin, žene koja je simbol sofisticiranosti

I oni koji ne znaju za Jane Birkin, neupitno znaju za ‘birkinicu‘ – popularnu luksuznu torbu koju gotovo svaka žena želi u svom ormaru. Ova torba jedna je od najprepoznatljivijih i najprestižnijih torbi u svijetu mode. Dizajnirala ju je francuska modne kuće Hermès po ideji britanske glumice i pjevačice Jane Birkin. Jane Birkin preminula je jučer u svom domu u Parizu, no “njezina” birkinica ostaje jedna od najpoznatijih i najtraženijih torbi na svijetu, simbol luksuza, elegancije i prestiža. Luksuzna, elegantna i prestižna bila je i sama Jane, a evo po kojim ćemu ju izjavama najviše pamtiti.

Izjave Jane Birkin

“Kada shvatiš da se zabavljaš, život može biti divan”.

“Radije bih živjela sama nego s licem koje me gleda pogrešnim očima”.

“Ali tko želi lagan život? to je dosadno!”

“Kada bih griješila, ljudi su se obično smijali. Mogla sam naučiti bolje, ali uvijek mi se sviđalo nasmijavati ljude”.

“Jedna od stvari koje sam otkrila, zahvaljujući Japancima, jest da bih trebala uživati. U prošlosti sam mislila: ‘Oh, nikada ne budite zadovoljni, nikada ne priznajte da ste sretni.’ Ali zapravo nema ništa loše u tom da ste sretni”.

“Ne sviđa mi se proces starenja, ali nema ništa što mogu učiniti. Ući u šezdesete nije bilo sjajno, ali mislim da sam imala sreće što nisam bila toliko lijepa; starenje može biti zaista okrutno prema ljudima koji su u mladosti bili prekrasni”.

“Francuske djevojke još uvijek njeguju ‘kulturu Jane Birkin’. Idu bilo gdje neopterećeno, bez šminke, bez uređivanja kose”.

“Smij se – odmah si 10 godina mlađa!”

U srži svih izjava Jane Birkin sadržana je ona – jednostavna, sofisticirana i nepatvorena. Cijenila je praktičnost, prizemnost, normalnost, cijenila je sebe i upravo se ove vrijednosti trebaju izvući iz njezinih citata. Mudrih izreka koje ne izgledaju mudro na prvu, one su jednostavne, kao što je bila i sama Jane.


Pročitajte više: Ovi citati uspješnih žena će vas motivirati u kriznim vremenima!


Tko je bila Jane Birkin

Birkin je započela svoju glumačku karijeru u 60-ima, a postala je poznata po svojoj ulozi u filmu “Blowup” (1966) redatelja Michelangela Antonionija. Međutim, njezin najpoznatiji film je “Slogan” (1969) u kojem je glumila zajedno s francuskim pjevačem Sergeom Gainsbourgom, s kojim je imala i ljubavnu vezu.

Pored glumačke karijere, Jane Birkin je također ostavila svoj trag u glazbenom svijetu. Najpoznatija je po svojoj suradnji s Sergeom Gainsbourgom, s kojim je snimila nekoliko albuma. Njihova najpoznatija pjesma je “Je t’aime… moi non plus” iz 1969. godine, koja je izazvala kontroverze zbog svoje eksplicitnosti. Birkin je kasnije nastavila solo karijeru i izdala je više uspješnih albuma.

Jane Birkin je također postala modna ikona svojim karakterističnim stilom. Njen jednostavan, ali sofisticiran modni izričaj, koji je često uključivao traperice, majice s prugama i nenametljive komade, inspirirao je mnoge žene diljem svijeta. Birkin torba, koja je nazvana po njoj, postala je kultni modni komad.

Foto: Canva / Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -