JS Hamilton Croatia organizira besplatan seminar o Zakonu o informiranju potrošača o hrani

JS Hamilton Croatia organizira seminar o Zakonu o informiranju potrošača o hrani, povodom stupanja na snagu odredbe o obveznom navođenju nutritivne deklaracije temeljem Uredbe (EU) br. 1169/2011 o informiranju potrošača o hrani.

Seminar će biti održan 27. listopada 2016. godine u 11 sati u konferencijskoj sali VMD Grupe, Strojarska cesta 22, Zagreb.

Seminar u organizaciji JS Hamilton Croatia

Direktorica JS Hamilton Croatia, gospođa Ivana Maršan Jukić kratko će prezentirati laboratorij koji je u ožujku postao dio velike europske grupacije laboratorija JS Hamilton International, te koji je odnedavno otvorio vrata ureda u Zagrebu, a uskoro počinje poslovati i ured u Rijeci.

O sadržaju, izračunu i prezentiranju nutritivne deklaracije govorit će Tanja Iveković, dipl.ing., voditelj Odjela za opće označavanje hrane, u Upravi kvalitete hrane i fitosanitarne politike Ministarstva poljoprivrede, nakon čega će uslijediti rasprava i pitanja sudionika.

Seminar je namijenjen svim subjektima u poslovanju hranom (SPH) koji moraju od 13. prosinca 2016. godine biti uskađeni sa zahtjevima Uredbe uključujući nutritivno označavanje.

Ako SPH do tada nije koristio nutritivno označavanje od navedenog datuma mora navoditi nutritivne podatke sukladno Uredbi. Hrana stavljena na tržište ili označena ranije, a koja nije u skladu sa zahtjevima Uredbe koji se odnosena nutritivno označavanje može se stavljati na tržište do iskrištenja zaliha.

Seminar je za sve sudionike besplatan, a broj mjesta ograničen.

Prijave na email: [email protected]  ili tel: 095 463 20 93

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više