‘Kako građevinu učiniti atraktivnom ženama’ tema je okruglog stola Konferencije za žene u građevini i povezanim industrijama

Nakon uspješnog prvog izdanja prošlogodišnje Konferencije za žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama, slijedi i druga! Cilj je i ovogodišnje konferencije osnaživanje žena iz industrije kroz dijeljenje iskustva i networking. Održat će se 13. travnja, a sastojat će se i od okruglog stola na kojem će sudionice biti prominentne žene iz ovog polja. Tko su one, otkrivamo u nastavku.

‘Kako građevinu učiniti atraktivnom ženama’

Rasprava teme okruglog stola ‘Kako građevinu učiniti atraktivnom ženama’ uključivat će i govor o brojevima studentica i inženjerka građevine te koliko je zapravo žena u upravama građevinskih tvrtki u Hrvatskoj?

Rodna ravnopravnost u građevini

Oko stola će se smjestiti četiri žene. Prva od njih, Nina Štirmer, prodekanica je za znanost i pročelnica Katedre za tehnologiju materijala na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, ali i redovna profesorica. U svome znanstveno – istraživačkom radu bavi se analizom svojstava i strukture građevinskih materijala, a osobito primjenom recikliranih i alternativnih materijala u betonu i drugim kompozitima. Bila je prodekanica za poslovanje, voditeljica akreditiranog laboratorija i sudjelovala je u provođenju više od 20 znanstveno-istraživačkih i razvojnih projekata na Građevinskom fakultetu. Pri tome je objavila više od 170 radova u časopisima i zbornicima skupova. Nedavno je sudjelovala u izradi plana rodne ravnopravnosti čije će analize interpretirati tijekom rasprave.

Preko Arena centra do predsjednice Hrvatske komore inženjera građevinarstva

Pridružit će joj se Nina Dražin Lovrec, diplomirana inženjerka građevine s dugogodišnjim iskustvom u privatnom sektoru, dobitnica brojnih nagrada za projekte koje je osobno vodila, poput nagrade Kolos za projekt novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb, 2014., te 2011. za projekt Arena centar.

Nakon što je 2018. godine izabrana za predsjednicu Hrvatske komore inženjera građevinarstva zamrznula je svoj redovni posao u IGH na četiri godine i sada se bavi isključivo odrađivanjem svih zadataka koje ima kao predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva. Na raspravi će se osvrnuti na marketing u građevini i usporedbi ove branše s IT-jem.


Pročitajte više: 13. 4. nam stiže druga Konferencija za žene u građevini i povezanim industrijama!


Predrasude prema ženama u industriji

Žena u građevini, no iz ljudskih resursa, ne inženjerka, je Jasenka Maltarić Dujnić. Direktorica je ljudskih potencijala u Colas Hrvatska d.d. Iza nje je bogato profesionalno iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima u različitim kompanijama i različitim sektorima poslovanja od prehrambenog, farmaceutskog do građevinskog. 

Kao svoju profesionalnu misiju vidi ostvarivanje organizacijskih ciljeva kroz kontinuirano jačanje ljudskih kapaciteta kompanije, a tijekom svojeg dosadašnjeg rada znatan doprinos daje pozicioniranju funkcije upravljanja ljudskim potencijalima kao strateškog partnera menadžmentu na putu ostvarenja poslovnih ciljeva. Pričat će o nedostatku radne snage u industriji te kako se to odražava na predrasude prema ženama.


Pročitajte više: Drugu konferenciju za žene u građevini ove će govornice obogatiti svojim predavanjima


Konferencija koja se ne propušta

Građevina i povezane industrije su najdominantnije muške industrije na svijetu. Žena u kompanijama nema na vodećim pozicijama, a kao vlasnice tvrtki gotovo da ne postoje.​ Prijavite se za sudjelovanje na konferenciji 13. travnja u hotelu Westin u Zagrebu i poslušajte inspirativne priče žena koja su uspješne u tim ‘muškim’ branšama.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija žene u znanosti medicini i farma biznisu

Dolazi konferencija “Žene u znanosti, medicini i farma biznisu” – Stare...

Iako u Hrvatskoj žene čine 49 posto zaposlenih u znanosti njihov udio na vodećim pozicijama je još uvijek zanemariv​. Farmaceutskoj industriji kronično nedostaje...
- Advertisment -