Kamo za vikend?

Još nas tjedan dana dijeli od početka Adventa i bogatog programa. No, vi ne trebate čekati sedam dana kako bi se dobro proveli, već možete i ovaj vikend uživati u raznim događanjima koja smo istražili za vas.

Radionice, predavanja i predstave

Ovogodišnja (osma po redu) Europska noć kazališta održat će se u subotu, a na njoj će sudjelovati 86 institucija na ukupno 77 lokacija u 46 mjesta u Hrvatskoj. Posjetitelji će tako moći pogledati neke od 145 predstava ili pak sudjelovati na 50-ak popratnih programa.

U Zagrebu će sudjelovati 21 institucija u kulturi gdje će se moći pogledati čak 42 predstave. Više informacija na web stranici noc-kazalista.com.

Ciklus od četiri radionice Od Dolca do lonca započinje u subotu, a mali kuhari u dobi od 5 do 13 godina  će zajedno s voditeljima radionica otići na tržnicu Dolac i kupiti svježe namirnice, a zatim pripremati obroke od njih.

Program počinje u subotu u  10 sati, a održat će se i u nedjelju te sljedećeg vikenda. Za prijavu i ostale informacije posjetite djeca.hr.

U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u subotu možete pogledati interaktivnu predstavu Maša i Medvjed, jednu od najpopularnijih dječjih vrtića. Predstava se održava u tri različita termina u Maloj dvorani. Jednako tako, i Kazalište Dubrava te Mala Scena nude bogat program predstava.

Za građane je Centar Knap organizirao predavanje Zeleni krovovi ili krovni vrtovi koji bi mogli biti odlično inovativno rješenje za mnoge krovne površine. Na predavanju se možete upoznati s funkcijama, tipovima i tehnologijama ugradnje krovnih vrtova.

Osim toga, u subotu možete otići i na likovno-edukativnu radionicu povodom izložbe slikara Davorina Radića – Između zbilje, vizije i mita.

U nedjelju možete doznati priču o Trgu bana J. Jelačića te kako se gradio kroz stoljeća. Na vidikovcu s visine će o Zagrebu pričati povjesničar umjetnosti Krešimir Galović, a hrvatski će karikaturist Stiv Cinik portretirati publiku.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

prijave najbolje poduzetnice 2023

Prijave za nagrade najboljim poduzetnicama 2023. su otvorene – evo kako...

Već godinama u Women in Adria organiziramo natječaj za najbolje poduzetnice u Hrvatskoj. Cilj dodjele ovih nagrada je poticanje ženskog poduzetništva,...