Karibu Coffee Fest: događaj kojeg će voljeti ljubitelji kave

Karibu Coffee Fest priča je o specialty coffee konceptu, koju ćemo vam pokušati ispričati kroz tri dana programa u periodu od 29. do 31. kolovoza 2019. u Zagrebu.

Osim predavanja o osnovama specialty coffee koncepta koja ćete imati priliku poslušati, naši će vam moderatori iz pržionice Fjord iz Berlina pokazati kako se radi profesionalno kušanje kave (eng. cupping). Njime se, naime, provjerava kvaliteta sirovine i procesa prženja.

karibu coffee

Tradicionalnim etiopskim načinom pripreme kave u posudi zvanoj jebena, nakratko ćemo otputovati do Etiopije, domovine kave. Za taj će dio festivala biti zadužena naša prijateljica Chichi Amare iz Etiopije. 

Povezano: Od korporacije do zajedničkog biznisa – Anu Buljan i Ivanu Zec spojila ljubav prema putovanjima i kavi i potaknula ih na otvorenje kafića s jedinstvenom ponudom vrhunske craft kave

Drugi dan festivala pokazat ćemo različite načine pripreme kave jer, osim espresso aparata i turskog načina pripreme koji su najzastupljeniji u Hrvatskoj, postoje brojni drugi načini njezine pripreme.

karibu coffee

Koja je poveznica između bicikla i kave otkrit će vam zadnji dan festivala! Ako vas zanima gdje u Zagrebu popiti dobru kavu i kako iz zelenog nastaje prženo (smeđe) zrno kave koje svakodnevno viđamo, pozivamo vas da nam se pridružite na Coffee Safari Day-u koji započinjemo jutarnjim ispijanjem kave u subotu u 9 sati u Karibu Kaaawi.

Za one koji nemaju svoje bicikle pobrinuo se Next Bike koji sponzorira ovu vožnju. Potrebno je samo prijaviti se na našoj Facebook stranici kako bismo znali koliko bicikala trebamo uzeti.

Karibu Coffee Fest projekt je tima Karibu Kaaawa, financijski podržan od strane Turističke zajednice Grada Zagreba. Za točno vrijeme održavanja događaja molimo vas da pratite Karibu Kaaawa Facebook stranicu!

Foto: Karibu Kaaawa

POVEZANI ČLANCI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

blagdanska šminka

Make up s kojim ćeš zablistati u svakoj prilici

Blagdanski i novogodišnji make up imaju svoja pravila. Ovisno o vlastitom stilu, dozvoljeno je i malo se zanijeti. Zanosan glamurozan make...
- Advertisment -