I u Čakovcu održana naša konferencija za poduzetnice

Nakon Networking breakfasta i ljetnog partya, bilo je vrijeme da i u Čakovcu održimo našu konferenciju za poduzetnice. Ugostila nas je Metalska jezgra, a od ravnatelja gospodina Maria Šercera smo saznale da se oprema kojom pomažu razvoj metalske industrije teško može pronaći i u Europi.

Svoju ponudu za poduzetnice predstavie su Raiffeisen bank Hrvatka te Hrvatska banka za obnovu i razvoj. Kristina Androlić uputila nas je u mogućnosti financiranja iz EU i domaćih fondova.

Marijana Staneković objasnila je sudionicama kako se pomoću certifikata i nagrada mogu istaknuti na tržištu. Kako smo mi žene sklone neprekidnom dokazivanju naše znanja i sposobnosti, bez da nas netko traži, tako same rijetko želimo za sebe reći da smo uspješne prije nego netko drugi izrazi pohvalu o nama. No, kako vrlo često moramo naše odluke donositi vrlo brzo i djelovati proaktivno, tako je i tema certifikacije za nas vrlo zanimljiva. Njen brend Saperlot je ubrzo nakon lansiranja dobio međunarodnu nagradu za kvalitetu što mu je pomoglo u pozicioniranju na tržištu.


Pročitajte više: ISF certifikat: Marijana Staneković zna kako možete postati top poslodavac i firma


Magdalena Kovačić iz tvrtke Patent projekt sudionicama je objasnila na koji način registrirati ime i/ili logotip kako nakon godina uloženih u razvoj poslovanja netko treći, koristeći se vašim imenom/znakom, ne bi profitirao. Saznale smo što je žig, što se njime štititi, postupak zaštite u Hrvatskoj, Europi i na svjetskoj razini te što je važno prilikom odabira/stvaranja žigova. Također, dobile smo odgovore na pitanja zašto su žigovi uopće važni, koja je njihova svrha te kakvu građanskopravnu zaštitu imamo na raspolaganju kao nositeljice žiga.


Pročitajte više: Pravnica koja se bavi zaštitom intelektualnog vlasništva komentirala nam je nedavne slučajeve Krie i Borboleta


Branka Novosel je sudionice oduševila mindfullnessom koji nam omogućava da se lakše nosimo sa stresom i postanemo gospodarice naših misli. Sudionice su naučile i nekoliko vježbi koje mogu primjenjivati svaki dan na poslu i aktivno upravljati stresom.


Pročitajte više: Branka Novosel: Što mi svi, ali baš svi, trebamo?


Na okruglom stolu su sudjelovale poduzetnice Petra Mesarić Horvat i Jasna Škiljan te podijelile svoja iskustva balansiranja poduzetništva i majčinstva, a zamjenik župana gospodin Josip Grivec se složio da ženama treba dodatna podrška i obećao podršku Županije.

Šećer na kraju bila je naša članica Dunja Franjić Bubek koja nam je ispričala svoj put od zaposlenice do poduzetnice.

Foto: Women in Adria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -