Treća međunarodna konferencija „Žene i točka“ potvrdila važnost umrežavanja u ženskom poduzetništvu

U sklopu „Adventa u Otočcu“ održana je treća po redu konferencija „Žene i točka“ u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Otočac.

Uspješne poslovne priče

U inspirativnoj atmosferi prepune dvorane u središtu Otočca, brojne panelistice su kroz raznolike prezentacije iznijele primjere pozitivne prakse u poslovanju, predstavile različite oblike povezivanja u poduzetništvu te naglasile važnost zdravlja žena za poslovni uspjeh.

Da poduzetništvo, a naročito žensko poduzetništvo, krije brojne prednosti i mane, žene su mogle čuti iz prve ruke od onih koje su na ovom putu uspjele. I ne samo da su one same uspjele, već su svoj uspjeh pretvorile u uspjeh svojih obitelji i okoline.

Panelistice Adisa Tufo, Jelena Biluš, Maja Pezelj Mandarić, Nikolina Andrić i Željka Brozović predstavile su vlastite inspirativne poduzetničke priče i projekte uz koje su okupljene žene mogle na vrlo slikovit način naučiti brojne tajne poduzetništva, ali i preuzeti vrlo korisna podijeljena znanja. Od uspjeha u turističkom sektoru do velike međunarodne tvrtke, panelistice su vlastitim primjerima svjedočile kako su krenule od nule i došle do poslovnog vrha.

Dinamične panelistice Arta Dodaj, Kristina Sesar, Mirjana Vrkljan Radošević, Monika Imerović i Sonja Božićević otvorile su drugu panel raspravu imena „Žena i zdravlje – ključ uspješnosti“ te istaknule važnost psihičkog i fizičkog zdravlja žena poduzetnica. Od pregleda i samopregleda, do zdravog života, tjelovježbe i održavanja mentalnog zdravlja – sve zajedno, istaknule su, ključ je balansa u životu uspješne poduzetnice.

Povezivanjem do ostvarenja cilja

Kraj konferencije obilježila je rasprava panelistica Adise Tufo, Gordane Restović, Ivane Matić, Zori Jakolin i Jelene Drobnjak. Rasprava pod nazivom „Financiranje, edukacija i umrežavanje grade put do uspjeha“ otvorila je brojna poduzetnička pitanja i na njih dala vrlo korisne odgovore.

Nakon održanog prvog dijela konferencije uslijedio je networking evening event u Book Cafeu Paradiso uz predstavljanje knjige „Od zaposlenice do poduzetnice“. Knjigu je sastavila grupa autorica, koje su sve redom prošle put od zaposlenja u tvrtki do vlastitog uspješnog poduzetništva.

Zaključak konferencije jest da biti žena poduzetnica nije lagan posao, a još manje lagana odluka za donijeti, no uz povezivanje koje ovakve konferencije daju, taj put je ponešto lakši.

Ovogodišnja konferencija „Žene i točka“ bila je najuspješnija dosad, a pripreme za četvrtu već su počele.

Foto: PR PRiLIKA

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Centar novog života

“Centar novog života” u Petrinji prilika je za oporavak i obnovu

Predstavnici udruge Glas poduzetnika danas su održali sastanak s gradonačelnikom Grada Petrinje, gospodinom Darinkom Dumbovićem. Tema sastanka bio je Centar novog...