Stiže Konferencija za žene u održivosti. Je li riječ o trendu ili budućnosti?

Održivost je must! Baš zato Women in Adria prvi put organizira Konferenciju za žene u održivosti. Čak 11 žena koje su svoje karijere posvetile ili preokrenule u smjeru održivosti na konferenciji će podijeliti svoje najteže karijerne situacije, otkriti što su naučile iz njih, kako su implementirale održivost u organizacije i što svatko od nas može napraviti za bolje sutra.

Konferencija za žene u održivosti održat će se u Zagrebu 26. siječnja u Hotelu Dubrovnik, a detalje pročitajte na poveznici.

Stilovi komunikacije – pomagači ili saboteri executive presencea?

Istraživanja pokazuju da žene ponekad osjećaju nesigurnost u zauzimanju za sebe i imaju više tendenciju razvijati suradnju nego izražavati svoje mišljenje, upozorava Matea Štelcar, magistra psihologije, Ramiro Business & People Developer.

S druge strane, upravo je čvrstoća u zauzimanju za svoje mišljenje na vodećim položajima jako važna jer se za uspjeh na toj razini očekuje odlučan, jasan i inspirativan stav. Upravo će zato tema njezina izlaganja biti zašto žene, koje su se pokazale boljim transformacijskim voditeljima od muškaraca, nisu sklone zauzeti takav stav te kako uopće do njega doći?


Pročitajte više: Uskoro Konferencija za žene u održivosti. Kako graditi karijeru u ovom području?


Priča o tome kako živim, radim i vodim druge – i što održivost ima s tim?

Mihaela Kovaček Pejić u svom predavanju s publikom će podijeliti intimnu priču o svom osobnom i profesionalnom putu i razvoju. Posebno će se osvrnuti na ključne događaje i krizne situacije iz obje sfere života – one privatne i poslovne, a koje su potaknule moj najveći rast i osobnu transformaciju. Cijelo predavanje bit će protkano konceptom održivosti kao imperativom u načinu na koji živi svoj život, radi i vodi druge ljude.

“Bit će mi osobito drago ispričati o tome što mi je najviše pomoglo u situacijama najvećih životnih kriza i izazova, te kako sam te situacije kapitalizirala u svoje najveće bogatstvo”, napominje.

Nova uloga žena iz perspektive održivosti

Direktorica Korporativnih komunikacija u A1 Hrvatska, Dubravka Štefanac Vinovrški na našoj će konferenciji govoriti o novoj ulozi žena iz perspektive održivosti. Štefanac Vinovrški objašnjava da je karijerni put za neke dugoročan, detaljan plan s razrađenim taktikama, a za druge svladavanje jednog izazova za drugim, učenje i istjecanje potrebnih vještina kako bismo bili spremni na idući korak.

“Na svakom putu ima izazova, a ženama je prirodno upravljanje izazovima jer imaju izraženu intuiciju i empatiju. Ženski leadership ima mnoge prednosti koje su vrlo vrijedne za otvorenost i dosljednost, a one su ključne i u provođenju politika održivog razvoja”, tvrdi.


Pročitajte više: Kako povezati klimatske akcije i rodnu ravnopravnost?


Održivost iz perspektive velikog svjetskog proizvođača

Signify je najveći svjetski proizvođač rasvjete, koji ima tvornice, dobavljače i kupce diljem svijeta. Stoga će Martina Šimić Baranović u svom izlaganju podijeliti kako je ovakva tvrtka ipak uspjela postati ugljično neutralna već 2020. godine, dobiti priznanje UN-a, te postaviti još više ciljeve održivosti za budućnost.

Martina Šimić Baranović gradila je svoje bogato iskustvo u strateškom marketingu i prodaji. Značajan joj je rast, kako poslovno, tako i privatno, donio rad u inozemstvu gdje je pokrivala široku regiju CEE zemalja. Važnost održivosti promovira na lokalnoj razini surađujući s bitnim organizacijama, kao što je Hrvatski savjet za zelenu gradnju, te s poslovnim medijima koji joj pomažu osvijestiti i obrazovati javnost o ovoj važnoj temi.

ONA zna za RBA – ESG prije ESG

Sinergijski program za poduzetnice ONA za RBA rezultat je ženskih pobjedničkih osobina malog RBA tima: kreativnosti i praktičnosti, energičnosti i upornosti, empatičnosti i razumijevanja potreba klijentica.

“Krenule smo kao prave poduzetnice od ideje i potreba naših klijentica te tijekom 7 godina truda i borbe upoznale brojne prekrasne žene, promovirale njihove poduzetničke priče i sklopile uspješnu suradnju sa Women in Adria s kojom smo zajedno prešle i granicu Lijepe naše”, objašnjava Nataša Mlakar.

Nije slučajnost da su krenule iste godine kad je potpisan i Pariški sporazum jer ovo je prava uspješna gender-intelligent ESG priča na djelu. Priča koja se razvila i proširila i prije nego što je ESG postao trend na hrvatskom tržištu. Priča čije osmišljavanje i razvoj nije bilo lako bez obzira što je u RBA stakleni strop razbijen već odavno. Priča koja ide i dalje jer nema boljeg motivatora od osmijeha zadovoljnih korisnica programa, ali i malog ženskog tima koji stoji iza nje, objašnjava.


Pročitajte više: Jesmo li napokon postali svjesni važnosti održivosti u poslovnom i privatnom životu?


Žena u održivoj energetici

Već 18. godina Margaretu Hede karakterizira činjenica da je ekonomistica u pretežito inženjerskoj i energetskoj industriji, a toliko godina suradnje s inženjerima elektrotehnike i strojarstva utjecalo je na njezin karijerni, ali i osobni razvoj.

Važnost održivog razvoja prepoznaje se od društvenog do ekonomskog segmenta, a Hede će na konferenciji podijeliti kako je to izgledalo u početcima njezine karijere, a kako izgleda danas?

Beauty, marketing i održivost

Anita Penić Knep voditeljica je marketinga beauty divizije Henkel Adria. Majka dvoje male djece, a na posao u Zagrebu putuje iz – Slovenije. Našla je ona održivi sustav. U životu joj je iznimno bitno što se uspjela organizirati tako da se vikendima potpuno isključi od posla i posveti obitelji.

Provode vrijeme u prirodi, a čak isključi mobitel za vrijeme godišnjeg odmora. No, napominje – ništa bez dobre organizacije i još boljih suradnika na koje se može osloniti. Kako je u svoj život, privatni i poslovni, uklopila održivost, je li to samo trend ili je u održivosti budućnost svijeta, podijelit će u Hotelu Dubrovnik 26. siječnja.

Konferencija za žene u održivosti za cilj ima podržati žene u ovom važnom području, omogućiti networking i pomoći da dođu na vodeće pozicije. Prijavite se za sudjelovanje ovdje i podržite ih.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -