Evo kako poznati kozmetički brend Sephora podupire male poduzetnice

Posljednje dvije godine, poznati kozmetički brend Sephora podupire žene poduzetnice i njihove projekte vezane za industriju ljepote, prenosi digiday.com.

Osim novčanih sredstava, Sephorin program Accelerate omogućuje im adekvatnu edukaciju.

Sedmomjesečni program mentorstva

Sephora poduzetnicama iz beauty industrije omogućuje sedmomjesečni program mentorstva, tijekom kojeg poduzetnice mogu podići svoj posao na višu razinu.

Program počinje jednotjednim programom u San Franciscu, gdje se brainstormaju nove ideje za projekte poduzetnica. Sudionicama su pokriveni troškovi avionskog prijevoza.  Svaka od njih dobije i jednokratan iznos od 2 500 dolara za ostale troškove.

Yve-Car Momperousse, jedna od sudionica i vlasnica brenda prirodne kozmetike za njegu kose Kreyol Essence, kazala je kako je cjelokupno iskustvo uz mentorstvo Sephorinig stručnjaka bilo izvrsno.

Luksuzan tretman, ali i brojne radionice

kozmetika sephora

„Od samog početka, odnosili su se prema nama kao da imamo velike i poznate brendove“, kazala je Momperousse, dodavši da je tretman koji su dobile u San Franciscu bio vrlo luksuzan i da je uključivao skupe večere i odsjedanje u prekrasnoj vili.

No, nemojte pomisliti da je sve jedan veliki luksuzni odmor. Tijekom programa, organizirane su brojne radionice te informativne ture u neke od najvećih svjetskih kompanija kao što su Facebook i Google.

„Sedam dana činili su se kao mjeseci“, izjavila je Momperousse, referirajući se na edukativni dio programa. „Bio je to rollercoaster emocija“, završila je.

Naime, sve sudionice morale su ispričati iskrene priče o njihovim brendovima i poslovanju, što je dovelo do ljutnje, straha, tuge, ali i velike sreće.

Svaka sudionica ima osobnog mentora i podršku tijekom programa

Svaka sudionica ima svog mentora ili mentoricu te „stariju sestru“, odnosno osobu koja je godinu prije njih završila isti program. Kada se polaznice vrate kući, nastavlja se kontinuirano praćenje od strane njihovih mentora i održavanje različitih webinara.

Polaznice čak moraju pisati i redovnu domaću zadaću, a sve u svrhu gradnje brenda i rasta poslovanja.

kozmetika sephora

Na kraju programa, najbolje ideje i brendovi koji imaju najviše potencijala, dospijevaju i do Sephorinih polica. „Utješne“ nagrade uključuju suradnje s drugim velikim brendovima i različite novčane potpore. To je poduzetnicama također i više nego odličan poticaj za dalje.

Polaznice su osobno pozvane da se uključe u program

Ono što je zanimljivo vezano uz program Accelerate jest činjenica da nije promoviran na društvenim mrežama. 8 od 10 polaznica je osobno pozvano i uključeno u program od strane Sephore.

Program je zasad vrlo diskretan, a sudjelovati su mogle samo osobe iznad 18 godina koje žive na području Sjeverne ili Južne Amerike. U planu je širenje projekta i na druge kontinente, tako da će u budućnosti program biti otvoren i za žene iz Europe te Azije.

Foto: Facebook

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više