Kako je Amulet Studio pozicionirao Hoću knjigu kao relevantan brend

Definicija marketinga prema Philipu Kotleru, nerijetko nazivanom i „ocem“ ove discipline, predstavlja upravljački proces koji putem stvaranja, ponude i razmjene proizvoda od vrijednosti s drugima, pojedinci i grupe dobivaju ono što im je potrebno ili ono što žele.

Zadovoljiti potrebe ili želje potrošača u današnjem digitalnom i nadasve globaliziranom svijetu nije lako rješiv zadatak, već onaj koji iziskuje puno truda, nerijetko i rizika, opažanja, evaluacije i reevaluacije svih aktualnih pokazatelja. Odmaknuti se, diferencirati od drugih i biti primjećen, ali i dalje ostati na pravom putu želja, potreba i mogućnosti klijenta nije jednostavan zadatak za jednu marketinšku agenciju. Ipak, nije nemoguć.

Rizičan, ali efikasan pristup

Suradnja Amulet Studija s lancem knjižara Hoću knjigu započela je prije nešto više od godine dana i predstavlja dobar primjer kako postaviti na čvrste i sigurne noge određeni brend u godinu dana predanog rada.

Fuzija tradicionalnog pristupa i novih digitalnih kanala i mogućnosti izazovan je i krajnje riskantan zadatak. Ipak, taj se smjer pokazao kao ispravan i efikasan, gdje se i bez većih ulaganja, kroz kreativne sadržaje plasirane na pravim kanalima, u pravo vrijeme ostvario odličan rezultat.

Kreativne i poučne infografike, promotivni letci, kampanjski vizuali i vizuali (mock up-i) knjiga koji svaki na svoj način pričaju svoju zasebnu, a opet povezanu priču s temom same knjige, iz dana u dan su intrigirali i nerijetko poticali na akciju sve pratitelje i fanove lanca knjižara Hoću knjigu.

Velikim promotivnim kampanjama koje se u prosjeku pojave svakih par mjeseci, Amulet Studio je uspješno upravljao i simultano pratio na svim kanalima. To su primjerice Facebook, Instagram, internetska stranica te hard copy vizuali koji su bili taktički smješteni unutar knjižara Hoću knjigu.

Za potrebe određenih kampanja stvoreni su i virtualni likovi – Bookie i Bookica. Njihova je uloga, iako se radi o virtualnim likovima, personalizirati knjige, promotivne akcije ili glavne poruke prema svim postojećim i potencijalno novim fanovima i dati im „ljudsko“ lice.

Značajan rast publike

U samo godinu dana od preuzimanja ovog izazova, Amulet Studio je za Instagram profil Hoću knjigu generički prikupio gotovo 5000 pratitelja, dok je za Facebook stranicu taj broj narastao na preko 20 000 pratitelja. Ovi rezultati su impozantni, imajući na umu da su oba profila i izgradnja brenda prije godinu dana krenule od same nule. Svi oni, dakle njih preko 25 000, sada su u dosegu klijenta Hoću knjigu za svaki novi sadržaj, inicijativu i primjerice kampanju koju plasiraju, bilo na Facebook profil, Instagram ili internetsku stranicu/webshop.

„Korištenje inovativnih marketinških kanala od kojih se uz već tradicionalne kao što su video i fotografija implementiraju AR i VR, odnosno proširena i virtualna stvarnost, uz precizan plasman sadržaja u pravom trenutku su u današnjoj dinamici marketinga nužni za rast i razvitak jednog branda, daju bolje iskustvo korisniku i vode ka jačoj povezanosti s brandom“, tvrdi direktorica Amulet Studija, Tihana Šmitran.

Foto: Amulet Studio

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -