Ladies of New Business: Sudjelujte u konferenciji o ženama u digitalnoj ekonomiji

Ladies of New Business u organizaciji Netokracije prvi je sveobuhvatni projekt razvoja i rasprave o temi žena u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, bilo da su poduzetnice koje razvijaju svoj startup, intrapreneurs koje razvijaju nove digitalne koncepte u velikim tvrtkama, aktivistice koje razvijaju nove društveno korisne tehnološke projekte ili pak digitalne kreativke te inženjerke poput dizajnerica ili programerki.

Cilj projekta Ladies of New Business stvoriti je svijest o navedenom problemu, ali i potaknuti promjene te osnažiti i motivirati novu generaciju žena u tehnologiji.

U sklopu projekta, 4. ožujka će se u Zagrebu održati poludnevni događaj Ladies of New Business koji će okupiti predstavnike ICT sektora te raspravljati i pokušati naći odgovor na prepreke s kojima se žene susreću prilikom razvoja digitalne karijere. Naime, položaj žena u ICT sektoru još je uvijek nepovoljan, samo ¼ radne snage čine žene koje za ista radna mjesta primaju i do 30 posto manje plaće.

U Zagrebu će se okupiti više od 150 sudionika iz tehnološke industrije koji će sudjelovati na dva planirana predavanja i dva panela. Teme o kojima će se govoriti fokusirane su na one koji iza sebe imaju već dugogodišnju korporativnu karijeru, one koji su se radije fokusirali na poduzetništvo ali i one koji su tek u startu i žele vidjeti što ih čeka

Na predavanjima će se, također, moći čuti o iskustvima i uspjehu vodećih hrvatskih tehnoloških poduzetnica dok će dvije panel diskusije biti na temu Kako do vrha i Definicija uspjeha uz mentorstvo. Kroz panele i diskusije pokušat će se pronaći rješenja za probleme s kojima se žene susreću u razvoju digitalne karijere.

Nakon toga slijedi spajanje sudionica programa mentoriranja Digitalni karanfil, čiji je cilj povezivanje žena koje svoju digitalnu karijeru žele unaprijediti ili razvijati s mentorima koje im svojim iskustvom, savjetom, ali i pripravništvom mogu omogućiti brži osobni i poslovni razvoj.

Događanje su u Zagrebu podržali mStart, Lean In Hrvatska, UX Passion, Alert, Women in Adria i niz drugih.
Projekt će se, osim u Hrvatskoj, provoditi i na području Slovenije i Srbije s lokalnim partnerima.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više