Looncup menstrualna čašica zna sve o vašem menstrualnom ciklusu

Oni dani u mjesecu ni jednoj ženi nisu omiljeni. Tamponi, ulošci, osjećaj neugodnosti… sve su to stvari s kojima se svaka žena nekoliko dana u mjesecu mora nositi. U svijetu postoji cijeli niz kompanija koje su svoje poslovanje posvetile proizvodnji proizvoda koji bi trebali olakšati menstrualni ciklus.

Dok je većina usmjerena na proizvodnju uložaka i tampona, postoje i tvrtke koje su svoje poslovanje usmjerile u malo drugačijem smjeru. Tako osim nepropusnog donjeg rublja, imamo i neke tvrtke koje su odlučile ne samo zamijeniti tampone i uloške, već i omogućiti ženama da doznaju što više o svom mjesečnom ciklusu.

Jedna od takvih tvrtki je i startup Loon Lab Inc., iz San Francisca, SAD, koji je razvio revolucionarni proizvod – menstrualnu čašicu koja vašu menstruaciju prati od njenog početka do kraja i to uz pomoć pametnog telefona.

Looncup – menstrualna čašica povezana s vašim mobitelom

Menstrualne čašice i nisu neka novost na tržištu. Postoje već godinama te se mogu kupiti i u ljekarnama u Hrvatskoj. Menstrualne čašice su zapravo mekane silikonske čašice sa zatvorenim dnom koje tijekom menstruacije možete koristiti umjesto uložaka ili tampona. Po čemu je onda Looncup čašica drugačija?

Kako se danas cijeli svijet vrti oko tehnologije, koja nam je uvelike olakšala svakodnevni život, i kreatori ove čašice odlučili su olakšati menstruaciju tako da su jednostavno povezali menstrualnu čašicu s pametnim telefonom.

Kako? Kreatori Looncupa su na dno menstrualne čašice dodali senzor, bateriju i antenu, koja se putem bluetootha povezuje s vašim pametnim telefonom. Aplikacija na pametnom telefonu prati boju, jačinu, količinu i druge informacije o vašem menstrualnom toku koje su vam u bilo kojem trenutku dostupne na mobitelu. Što se tiče čišćenja same čašice, jednostavno je operete sa sapunom i toplom vodom.

Looncup trenutno sakuplja sredstva na crowdfunding platformi Kickstarter, putem koje i vi možete naručiti svoju čašicu. Za samo 30 dolara možete podržati ovaj proizvod i dobiti ga na svoju kućnu adresu bez nadoplate za shipping. Jedini problem je taj što ćete morati pričekati sa skidanjem aplikacije do početka sljedeće godine kada će biti besplatno dostupna na trgovinama Google Play i Apple App Store. Ako se brinete zbog jačine menstrualnog toka, aplikacija na mobilnom telefonu će vas upozoriti kada je vrijeme da promijenite čašicu, odnosno alarm će vas upozoriti kada je vrijeme da je ispraznite.

Menstrualna_čašica_1

Ne morate brinuti da će vaša investicija „otići u vjetar“ jer je za ovaj inovativni proizvod već prikupljeno gotovo milijun dolara od investitora, a na Kickstarteru im nedostaje samo 5000 dolara koje moraju prikupiti do kraja ovog mjeseca.

Nedostaci? Možemo reći da su rijetki. Jedan od tih rijetkih nedostataka je taj što baterija na čašici traje oko pola godine i ne može se promijeniti (jer je u potpunosti izolirana). Tako da kada joj istekne rok, trebali biste naručiti novi Looncup. Ili ga možete i dalje koristiti kao običnu menstrualnu čašicu bez prikupljanja podataka o ciklusu, iako je bez upozorenja o vremenu za pražnjenje čašice možda malo nepraktična za posao jer se mora češće mijenjati/prazniti od tampona ili uložaka.

Još jedan problem je taj što je trenutačno Looncup dostupan u samo jednoj veličini, iako tim iza ovog proizvoda radi i na tome.

Radi zdravlja i sigurnosti ne morate brinuti jer je Looncup menstrualna čašica potpuno sigurna za korištenje. Na razvoju ove čašice radio je tim od 5 žena i 3 muškarca, svi odreda stručnjaci u svom području – od bioinženjerstva do stručnjaka za razvoj proizvoda. Možda je ovaj proizvod tek na svojim počecima, ali s obzirom na prednosti i mogućnosti koje pruža, sigurni smo da će uskoro postati dio naše svakodnevnice, tj. mjesečnice.

Menstrualna_čašica_2

Foto: Looncup Kickstarter

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Bright Horizons srednja škola

Zagrebačka škola u kojoj njeguju mindfulness i holizam od jeseni otvara...

Međunarodna osnovna britanska škola Bright Horizons početkom ove školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavila je desetu godišnjicu postojanja te je...
- Advertisment -