Otvoren natječaj EU „Nagrada za žene inovatorice“

Europska komisija dodjeljuje nagradu „Žene inovatorice“. Natječaj je otvoren do 20. listopada 2015. godine, a komisija namjerava dodijeliti najviše tri nagrade EU za žene inovatorice 2016. godine.

Natječaj “Nagrada za žene inovatorice”

Europska komisija je 2011. godine uspostavila nagradu „Žene inovatorice“. Dodjelom nagrade želi se podići svijest javnosti o mogućnostima i prilikama žena u inovacijskom poduzetništvu, ali i ono najvažnije – ohrabriti žene da iskoriste poslovne mogućnosti koje nude njihovi istraživački projekti te postanu poduzetnice. Isto tako, žele se ohrabriti žene poduzetnice da postanu inovatorice.

Nakon uspjeha natjecateljica natječaja od 2011. do 2014. godine, Europska komisija želi nastaviti s isticanjem istraživačica koje su doprinijele tržištu inovacija sa svojim postignućima i izumima.

Ovo je natjecanje usmjereno prema ženama koje kombiniraju svoju znanstvenu izvrsnost i sposobnost poslovanja u stvaranju inovativnog poduzeća.

Nagrade će se dodijeliti ženama koje su osnovale ili su suosnivačice tvrtki koje su profitirale od sredstava EU vezanih za istraživanje i razvoj. Nagrada se ne dodjeljuje istraživanju ili inovaciji koja se planira za budućnost, već za postignuća koja su već ostvarena od strane kandidatkinja.

Prijave moraju uključivati istraživačke i inovacijske aktivnosti s tržišnim potencijalom proizvoda ili usluge te s relevantnim ekonomskim i društvenim učinkom.

Ocjenjivački kriteriji su:

  • Originalnost i iskoristivost razvijenog proizvoda ili usluge,
  • Ekonomski učinak proizvoda ili usluge,
  • Visoki znanstveni sadržaj inovacije,
  • Društveni utjecaj – društveni utjecaj proizvoda ili usluge.

Pobjednice osvajaju značajne novčane nagrade. Prva nagrada je 100 000 eura, druga nagrada je 50 000 eura, a treća nagrada 30 000 eura.

Natječaj je otvoren od 10. ožujka do 20. listopada 2015. godine.

Za više informacija o natječaju pogledajte na linku.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više